de beste interieurboeken

Leuke inspirerende boeken voor de interieur liefhebber


Waar sommige mensen met hun ideeën niet onder doen voor de beste interieurarchitecten, vinden andere mensen het al lastig om een kleur voor op de muur te kiezen. Gelukkig zijn er prachtige interieurboeken waar je geweldige ideeën kunt opdoen om de ruimte fraai in te richten. Daarbij zijn dit vaak ook nog eens schitterende boeken om te zien. Door deze interieurboeken op de salontafel te leggen, geef je de kamer al gelijk wat extra sfeer.

Voor iedere stijl

Natuurlijk spelen de beste interieurboeken in op de verschillende stijlen. Of je nu een voorkeur hebt voor een minimalistisch interieur of een andere stijl, er is overal wel een interieurboek voor te vinden. Je kunt bijvoorbeeld in deze boeken behang inspiratie opdoen of bekijken hoe sommige woonprojecten geweldige transformaties ondergaan. Een interieurboek cadeau doen is natuurlijk ook altijd leuk, zeker als je weet dat de ontvanger hierin geïnteresseerd is of wel wat inspiratie kan gebruiken.

Interieurboeken en koffietafelboeken

We geven je een aantal voorbeelden van schitterende interieurboeken en koffietafelboeken. Stuk voor stuk prachtige interieurboeken, waar je nooit op uitgekeken raakt, letterlijk en figuurlijk.

Interieur Design

Neem bijvoorbeeld het boek Interior Design van Bertram Beerbaum. Het boek is eigenlijk al een designstuk op zich en past uitstekend bij de interieurboeken op de salontafel of op een ander plek waar het boek goed tot zijn recht komt. Het boek bestaat uit 372 pagina’s met interieurinspiraties, weergegeven in dertien nationale en internationale projecten.

The New Mediterranean : Huizen en interieurs in het zonnige zuiden

Warme aardetinten, natuurlijke materialen, koloniale invloeden, een minimalistisch interieur wat toch een enorme warmte uitstraalt. Dat is wat je kunt verwachten van dit interieurboek. Voor iedereen die houdt van een zonnig klimaat en het indrukwekkende werk van verschillende ontwerpers en architecten, is dit boek zomaar een aanrader.

Het interieurboek

Het interieurboek van Kees van Schoten is een must als je jezelf wilt verdiepen in de interieurtechnieken en stijlen, maar ook in kleuren en materialen. Deze Amsterdamse interieurarchitect heeft met zijn ruime kennis op dit gebied veel bijgedragen aan het kunstonderwijs in het algemeen.

Restyle je huis

Het interieurboek Restyle je huis door Holly Becker en Joanna Copestick laat zien hoe je met minimale aankopen of een klein budget je huis een complete make-over kunt geven. Bekende stylisten geven tips hoe je jouw woonruimte een persoonlijke touch kunt geven, praktisch in kunt delen, welke kleuren je het beste kunt gebruiken en nog veel meer. Eigenlijk kun je met dit interieurboek voor iedere stijl goed uit de voeten.

Interieurbasics

Het boek Interieurbasics van Cristy Brandriet laat zien hoe belangrijk bepaalde basisprincipes voor het interieur zijn. Door deze basisregels toe te passen, kun je makkelijker een uitstekende mix vinden tussen de functionaliteit van een ruimte en een stijlvolle uitstraling. Door alles op de juiste manier met elkaar te combineren, kun je van je interieur één persoonlijk geheel maken. De fraaie foto’s en illustraties zorgen dat dit boek tot een van de beste interieurboeken behoort.

100 Interiors Around the World

100 Interiors Around the World is een boek waarin talloze toonaangevende interieurfotografen geweldige en inspirerende interieurs laten zien vanuit de hele wereld. Een breed spectrum aan stijlen die voor tal van woonideeën kunnen zorgen. Misschien zorgt die schitterende slaapkamer in Afrika wel voor behang inspiratie of is die woonkamer in Zuid-Amerika wel jouw voorbeeld van het perfecte minimalistische interieur.

Verwen jezelf met een mooi interieurboek of misschien wil je iemand een mooi interieurboek cadeau doen. Het zijn boeken die je niet een keer doorleest en dan weg legt, van dit soort boeken heb je een lange tijd plezier.

You may also like

Comments are closed here.