Creatief met spaanplaat in je interieur


Je hebt vele manier om je interieur een unieke, eigen uitstraling te geven en je hebt qua combinaties eindeloze mogelijkheden. Spaanplaat verwerken in het interieur is dit moment een erg populair wordende trend. Wat zijn de mogelijkheden?

Eigenschappen

Spaanplaat is een materiaal wat makkelijk op vele manieren te gebruiken is, maar hou bij het verwerken rekening met het feit dat dit materiaal kan uitzetten als het gebruikt wordt in vochtigere ruimtes. Dit kan al vanaf 65% vochtigheid gebeuren. Je hebt gelukkig spaanplaat in diverse klasses, er bestaan dus ook vochtwerende varianten om de vochtigheid te weerstaan.. En aan veiligheid is huis is ook gedacht, brandwering is ook een eigenschap die veelvoudig terugkomt. Neem eens een kijkje bij Pontmeyer en je krijgt meteen een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden op het gebied van spaanplaten

Kasten

Je kunt je kasten helemaal zelf ombouwen tot creatieve producten met spaanplaat. Het is goedkoop en makkelijk op maat te maken. Daarbij kan je het makkelijk met schroeven vast maken aan elkaar. Als een paneel stuk gaat, kan je zo weer een nieuwe bij de bouwmarkt halen.

Muren

Als je de kamer echt robuust wil laten uitstralen kan je er ook voor kiezen om de muur te bedekken met spaanplaat. Het geeft een werkplaatsachtige look en je stijl zal op deze manier zeker in het middelpunt staan. Omdat je niet met behang hebt te maken is het onderhoud wel even anders, vlekken gaan er niet zo makkelijk uit. En het materiaal dient ook te zijn behandeld; Wanneer er een groot aantal onbehandelde spaanplaten aanwezig zijn, kunnen er giftige stoffen vrijkomen. Ook al is dit in lage doseringen, kan je dit beter voorkomen. Je kunt een spaanplaat verven, met laminaat of ander materiaal bedekken om zo een eigenzinnig ontwerp te maken.

Andere meubels

Je kunt spaanplaat op nog veel meer manieren verwerken in meubels. Je kunt je eigen ophangkastjes maken waarin je allerlei spulletjes plaatst en accessoires voor een gezellige sfeer. Of een groot bureau maken met daaronder industriele poten, bijvoorbeeld van steigerbuizen. Dat is niet alleen uniek, maar ook erg stevig en duurzaam. Laat je inspireren door deze trend en bepaal je eigen regels, er zijn geen limieten, enkel je eigen creativiteit en de te gebruiken ruimte. Je kunt modern en spaanplaat ook mooi combineren om zo kleuren en structuur af te wisselen.            

You may also like

Comments are closed here.