Ben jij je bewust van de invloed die de inrichting van je slaapkamer heeft op je nachtrust?


Hoe verlopen jouw nachten? Ben jij een lekkere doorslaper? Kom je makkelijk in slaap? Of juist helemaal niet? Wist jij dat de de sfeer van je slaapkamer enorm van invloed kan zijn op de kwaliteit van je slaap? Een prettige sfeer in je slaapkamer zorgt voor een prettige nachtrust. 

Genoeg slaapuren

7 tot 8 uur … dat is het gemiddelde aantal uur dat een mens nodig heeft per nacht. Maar net iedereen komt daaraan. Dit kan een heleboel redenen hebben. Het kan te maken hebben met het soort werk dat je doet, of de hoeveelheid koffie die je over een dag drinkt. Het kan ook liggen ook aan het feit dat je jonge kinderen hebt, of doordat je een piekeraar bent en tot midden i de nacht aan het malen bent. Maar waar het ook aan zou kunnen liggen is dat je slaapkamer simpelweg niet uitnodigt om lekker tot rust te komen. Mensen onderschatten vaak de invloed die je slaapkamer inrichting op de kwaliteit van je slaap kan hebben. En de kwaliteit van je slaap heeft weer gevolgen op de kwaliteit van je leven door de dag heen. Zo zie je maar dat het zeer de moeite is om te investeren in een prettige slaapomgeving. 

inrichting van invloed op nachtrust

Creëer een prettige omgeving om in te slapen 

Een prettige slaapomgeving zorgt dus dus logischerwijs voor een beter kwaliteit nachtrust. Dus wat moet je doen? Juist, je slaapkamer leuker maken. Het begint met een goed bed. En dan in het bijzonder een matras van goede kwaliteit. Je zult verstelt staan van het effect dat een goed matras kan hebben op de kwaliteit van je nachtrust. Heb jij je dus nog nooit eerder verdiept in de mogelijkheden die er zijn op het gebied van matrassen die aansluiten op jouw behoeften? Dan raden we je aan om daar eens mee te beginnen. Wat ook helpt bij het creëren van een prettige omgeving om in te slapen is beddengoed, voldoende frisse lucht en de mogelijkheid om licht en geluiden zoveel mogelijk te elimineren. Planten kunnen ook positief bijdragen aan de sfeer in je slaapkamer. Net als dat groentinten een woonkamer goed doen, geldt dat ook voor de slaapkamer.

goede nachtrust creeeren

Kleuren in de slaapkamer

De invloed die kleur heeft op je interieur is voor iedere ruimte bepalend, maar misschien nog wel het meeste voor je slaapkamer. Vaak wordt gedacht dat wit in de slaapkamer voor rust zorgt. Daar zit inderdaad een kern van waarheid in, maar dat betekent niet dat er geen andere opties zijn. Wit past goed wanneer je kiest voor een landelijke inrichting. Wanneer je voor kleur kiest in je slaapkamer is het verstandig voor kleuren die warmte en geborgenheid uitstralen. Denk hierbij aan kleuren als oker of voor warme aardetinten. Uiteindelijk gaat het erom dat de kleuren die je kiest jou een prettig en rustgevend gevoel geven. 

inrichting van je slaapkamer

You may also like

Comments are closed here.