led verlichting

Alles wat u moet weten over LED verlichting


Wanneer u online uw zoektocht naar LED lampen bent gestart, zijn er een hoop aanbieders waar u terecht kunt. Er zit een groot verschillen tussen de verschillende soorten LED verlichting. Er is zoveel keuze, maar welke LED lamp voldoet eigenlijk aan al uw eisen en wensen? In deze blog vertellen we u alles wat u moet weten over LED verlichting.

Energiezuinige en goedkope LED verlichting

LED’s zijn geen lampen in de klassieke zin van het woord. Zo bevatten ze geen gloeidraad en werken ze niet zoals fluorescentielampen of TL lampen. LED staat voor Light Emitting Diode oftewel een lichtgevende diodes. LED gloeilampen gebruiken aanzienlijk minder energie dan een gloeilamp, spaarlamp of TL Lamp. Dit heeft dus een positieve invloed op de energierekening aan het einde van het jaar.

Een LED is een halfgeleider die licht geeft wanneer er in de juiste richting stroom doorheen wordt gestuurd. Het is dus een elektronisch component dat rechtstreeks licht uitzendt. De lichtkleur hangt af van het gebruikte halfgeleidermateriaal. Een LED is opgebouwd uit een chip van lichtgevend materiaal, een bedradings frame met plaats voor de chip en een behuizing die de chip beschermt.

LED’s zijn klein (2-5mm) en gecombineerd geven ze een hoop licht af. Één van de eigenschappen van een diode is dat het in aan de ene kant de elektrische stroom geleidt, en in de andere zin tegenhoudt. Als u dus bijvoorbeeld een LED verkeerd zou aansluiten dan zal de stroom tegengehouden worden en zal hij niet branden. De LED gaat hier in principe niet van kapot.

Er zijn tal van mogelijkheden wat betreft LED verlichting. Bij diverse online partijen vindt u namelijk LED verlichting strips, LED spots, LED lampen, LED TL en LED verlichting voor buiten. Genoeg mogelijkheden dus voor uw huis en tuin.

Voordelen LED verlichting

Het kiezen voor LED verlichting heeft diverse voordelen. Allereerst is het zeer milieuvriendelijk. Een LED lamp bevat namelijk geen giftige kwikdampen in tegenstelling tot een spaarlamp of TL buis. Als u dus wilt gaan voor een groenere toekomst dan raden we u aan om uw huidige verlichting te vervangen door LED verlichting. Nog een voordeel is dat u dankzij LED verlichting flink veel stroom kunt besparen. Dit houdt op lange termijn weer in dat u meer geld bespaart. Tot slot hebben LED lampen een extreem lange levensduur. Het kopen van LED verlichting is dus een echte investering, aangezien u hier lang mee kunt doen.

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van deze blog nog aanvullende vragen over LED lampen? Dan raden wij aan om contact op te nemen met de specialisten van Ledlampenkopen.nu. Deze medewerkers vertellen u graag meer over LED verlichting en kunnen al uw vragen beantwoorden. Hierdoor wordt u geholpen bij uw zoektocht naar de meest geschikte LED verlichting.

You may also like

Comments are closed here.