pvc vloer

Alles wat je moet weten over een PVC vloer


Als je tegenwoordig een nieuwe vloer in huis nodig hebt, zijn de mogelijkheden daarvoor erg groot. Naast de traditionele houten- en tegelvloeren, kun je kiezen uit laminaat, beton en PVC. Vooral deze laatste is de afgelopen jaren erg populair geworden, niet in de laatste plaats door zijn prijs / kwaliteit verhouding. Daarnaast zijn er nog vele andere redenen om te kiezen voor een PVC vloer, welke lees je in deze blog.

Wat is een PVC vloer precies?

Een PVC vloer is een vloer bestaande uit voornamelijk kunststof. Het grote voordeel is echter dat je dat er niet aan af ziet. Sterker nog, een moderne PVC vloer is eigenlijk niet meer te onderscheiden van een houten vloer door de structuur en uitstraling. Waar hout echter leeft en daardoor uitzet en inkrimpt, doet een PVC vloer dat niet. Hierdoor is een PVC vloer veel onderhoudsvriendelijker en duurzaam.

Tegenwoordig zijn er PVC vloeren in de meest uiteenlopende uitstralingen te vinden

Naast een houten uitstraling zijn er ook PVC vloeren met een stenen-, betonnen-, of leisteen uitstraling. Dit maakt dat er een PVC vloer voor elke stijl interieur te vinden is, van modern tot klassiek. In al deze gevallen geldt eigenlijk dat de PVC variant niet de nadelige eigenschappen heeft van natuurlijke materialen waardoor het bijvoorbeeld niet kraakt, maar ook het geluid dempt. Niet alleen het geluid van het lopen wordt gedempt, maar door zijn akoestische demping wordt het geluid in de hele ruimte gedempt, wat het een stuk rustiger maakt.

Een PVC vloer kan goed tegen zware belasting en beschadigt niet snel

Ook wat betreft levensduur zit je met een PVC vloer goed! Zo is een zware belasting geen enkel probleem en kan de vloer daardoor niet barsten, gaan splinteren of afbreken. We zagen PVC vloeren dan ook als eerste geïntroduceerd worden op plekken waar de vloer veel te lijden had. Denk bijvoorbeeld aan kantoorruimten, scholen of winkels.

Erg makkelijk schoon te maken omdat vuil zich niet kan ophopen

Een andere reden waarom PVC vloeren na de introductie in veel openbare gebouwen te vinden waren is omdat het een uiterst hygiënische vloer is. Dat komt doordat er geen naden of barsten in zitten waar vuil zich in kan gaan ophopen. In plaats daarvan bevindt het vuil zich direct aan de oppervlakte, waardoor deze met een bezem of stofzuiger erg makkelijk schoon is te maken. Ook dweilen is geen enkel probleem op een PVC vloer, omdat ze vochtbestendig zijn.

PVC is een vochtbestendige vloer, wat hem ook bruikbaar maakt in keuken en badkamer

Die laatste eigenschap, het vochtbestendig zijn, is dan ook weer direct een reden dat we steeds PVC vloeren in badkamers en keukens zien. Dit type vloer zorgt er namelijk voor dat je een vloer met hout uitstraling op lekken als de badkamer kan leggen, waar normaal gesproken een houten vloer uit den boze is. Dit geldt in minder mate ook voor de keuken.

Een nadeel van bijvoorbeeld een houten vloer is dat deze behoorlijk duur is. Naast de aanschafprijs moet je de vloer om de zoveel jaar ook behandelen met olieën, terwijl een PVC vloer dat soort onderhoud niet nodig heeft. Daarnaast is het een redelijk goedkope vloer, waardoor dus steeds meer mensen kiezen voor een vloer van PVC in hun woonkamer, slaapkamer, keuken of zelfs badkamer!

You may also like

Comments are closed here.