Gewoonten van mensen die altijd een opgeruimd huis hebben

8 Gewoonten van mensen die altijd een opgeruimd huis hebben


Je kent vast wel iemand waarvan zijn of haar huis er altijd tiptop uitziet. Je hebt er veel bewondering voor, maar tegelijkertijd lijkt het je niets om altijd maar op te ruimen en schoon te maken. Maar wist je dat je altijd een schoon en opgeruimd huis kunt hebben als je jezelf (en je gezinsleden) de volgende gewoonten aanleert? 

Gewoonten van mensen die altijd een opgeruimd huis hebben

1. Ruim elke avond je kleding op

Iedereen heeft wel een stoel of een hoek van de kamer waar elke avond een stapel kleding op belandt. Deze stapel wordt dikwijls aan het eind van de week eens opgeruimd. Toch doe je er goed aan om iedere avond direct je kleding op te ruimen of in de wasmand te gooien. Dit scheelt een hoop rommel én een hoop werk op het eind van de week!

2. Gooi overbodige spullen weg

Ben je iemand die moeilijk dingen kan weggooien? Dan is dit waarschijnlijk ook te zien aan de rommel in je huis. Je hebt heus geen tien scharen, vijf rollen plakband een hele lade met batterijen nodig. Gooi eens alle overbodige spullen weg en je zal zien dat je meteen een opgeruimder huis hebt.

3. Breng je administratie in orde

Veel mensen hebben een kast of een lade vol administratie en ander papier. En wellicht ook nog ergens een mand met oude tijdschriften. Neem eens een middag de tijd om dit rustig op orde te brengen. Berg belangrijke documenten op in mappen en gooi de rest van het oud papier weg. En ja, ook die tijdschriften want die ga je waarschijnlijk toch niet meer lezen.

altijd een opgeruimd huis hebben

4. Maak meteen schoon

Heb je net een lekkere maaltijd gegeten of gezellig koffie gedronken met vrienden? Haal dan direct een doekje over de tafel bij het afruimen. Op die voorkom je dat vuil zich opstapelt. Bovendien zorgen schone oppervlakken ervoor dat je huis er meteen schoner uitziet! Hetzelfde geldt overigens voor de keuken: ben je klaar met koken? Maak dan meteen het aanrecht en dergelijke schoon om later nog meer vuil te voorkomen.

5. Haal tierlantijntjes weg

Staan er allemaal kleine items op je vensterbank? Ligt je bank vol kussens? In interieurbladen ziet dit er allemaal prachtig uit, maar in je huis lijkt het meer op rommel. Tenzij je een interieurstylist bent natuurlijk, maar anders kan je het beter zo simpel mogelijk houden. Onnodige dingen maken een huis alleen maar rommelig en dat kan je echt wel missen. 

6. Ruim jassen en schoenen op

Niets is heerlijker dan thuiskomen, je schoenen uit schoppen en je jas over de stoel gooien. Echter is dit geen goed idee als je graag een schoon en opgeruimd huis wilt. Je huis oogt hier niet alleen rommelig door, maar je haalt er ook onnodig vuil mee binnen. Hang je jas aan de kapstok en berg je schoenen op

mensen die altijd een opgeruimd huis hebben

7. Laat de vaat niet staan

Ben jij stiekem een afwasverzamelaar? Niet doen! Drie keer afwassen per dag lijkt een zware taak, maar het is minder moeite om telkens twee dingetjes af te wassen dan een hele berg. Droog de afwas ook meteen af en laat hem niet drogen op het afwasrekje want dit oogt rommelig. Heb je een vaatwasser? Top, maar ook hier geldt: stop de vuile vaat meteen in de vaatwas en laat hem niet onnodig op het aanrecht staan.

8. Hou de vloer schoon

Je kent het wel: dat je onverwachts bij iemand op bezoek gaat en van de vloer kunt eten. Droom jij hier ook van? Je hoeft heus niet iedere dag te stofzuigen, maar het is wel een goed idee om iedere dag met de Swiffer door het huis te gaan. Zo kan jij weer lekker op blote voeten door je huis lopen én ziet je vloer er altijd spic en span uit!

Lees ook: Opruimen voor beginners: 5 handige tips

You may also like

Comments are closed here.