6 voordelen van een vrijstaand bad


Ben je aan het twijfelen of je voor een bad in de badkamer gaat? Een bad biedt een heleboel voordelen, zeker als je ook nog eens voor een vrijstaand bad kiest. Behalve dat het er chic uitziet, heeft het namelijk nog meer voordelen. In deze blogpost zetten we zes voordelen van een vrijstaand bad op een rijtje!

de voordelen van een vrijstaand bad

1. Voordelen van een vrijstaand bad: het bad lijkt te drijven

Omdat het bad boven de grond zweeft, en de pootjes eronder in verhouding piepklein zijn, lijkt het net alsof het bad drijft in je badkamer. Door ook nog extra tegels te leggen onder het gedeelte waar het bad opstaat, wordt dat zweverige gevoel nog meer versterkt.

2. Het is een eyecatcher

Dikwijls wordt een standaard bad weggestopt in een hoek van de badkamer of tegen een muur aan. Met een vrijstaand bad bereik je net het tegenovergestelde effect want hiermee creëer je een echte eyecatcher in de badkamer. Zeker als je ook nog de juiste verlichting voorziet, of bijzondere en opvallende betegeling rondom het bad. Dan draait de badkamer helemaal om het vrijstaande bad!

3. Vrijstaand bad maakt de badkamer groter

Heb je een kleine badkamer? Door een vrijstaand bad middenin de badkamer te plaatsen, laat je de ruimte optisch groter lijken. Dat komt omdat de badkuip niet als een groot blok tegen de muur staat en het dus veel ruimte inneemt, maar nu op pootjes op de vloer staat. Er is nog voldoende ruimte rondom de badkuip. Zelfs als deze slechts een aantal centimeter van de muur staat, creëer je al wat meer ruimte.

6 voordelen van een vrijstaand bad

4. In allerlei stijlen verkrijgbaar

Vrijstaande baden zijn er in allerlei kleuren, soorten en maten. Je kunt er dus makkelijk eentje uitzoeken die bij jouw interieur en smaak past. Je hebt onder andere de keuze uit materialen zoals ijzer, graniet of steen.

5. Geen badrandjes

Een bad dat vast zit aan de grond, is altijd tegen een muur geplaatst. Hierdoor is er weinig ruimte om je badspullen op te zetten. Wanneer je voor een vrijstaande badkuip kiest, heb je geen badranden meer en kan je gaan denken aan andere manieren om je douchegels, planten of kaarsen op te zetten. Plankjes aan de muur zijn hiervoor ideaal!

6. Gemakkelijker schoon te maken

Tenslotte is een vrijstaande badkuip veel gemakkelijker schoon te maken. Bij een vaststaand bad kan het soms een hele klus zijn om het bad goed te poetsen. Een vrijstaande badkuip geeft je de ruimte rondom en in de badkuip om deze goed schoon te maken. Dit is een stuk hygiënischer én makkelijker! 

Lees ook: Een vrijstaand bad in je slaapkamer: wat komt er allemaal bij kijken? 

You may also like

Comments are closed here.