planten voor in de badkamer

Welke 5 planten zijn geschikt voor in de badkamer?


Het gebruik van planten in de badkamer komt de laatste jaren steeds vaker voor. En dat is terecht, want het gebruik van planten in de badkamer heeft een behoorlijk aantal voordelen. Zo verversen ze de vaak benauwde lucht in de badruimte. Maar ook zorgen mooie planten voor een fijnere sfeer. Door badkamer planten te gebruiken, wordt men rustiger en sneller ontspannen. Tenslotte zijn planten in de badkamer natuurlijk ook gewoon visueel mooi om te zien. Ze brengen sfeer in de badkamer, zeker als je een landelijk badkamer interieur hebt, een Scandinavische badkamer of een badkamer waarin veel natuurlijke materialen – denk aan riet, rotan en hout – zijn verwerkt. Dit klinkt natuurlijk allemaal goed, maar hoe kies je de juiste badkamer planten uit? Welke planten zijn geschikt voor in de badkamer? Hieronder hebben we een selectie gemaakt van 5 planten in de badkamer die goed tegen vochtige- en warme omstandigheden kunnen én die gewoon mooi en elegant staan als je ze in de badruimte gebruikt. Doe er je voordeel mee

plant in de badkamer

1. De graslelie ofwel de spider plant

Wellicht het beste antwoord op de vraag welke planten geschikt zijn voor in de badkamer is: meer dan je denkt! Uit de tientallen planten die prima in de badkamer neergezet of opgehangen kunnen worden, staat bij ons de graslelie (ook bekend als de spider plant) op nummer één. Deze plant maakt het allemaal niet zo heel veel uit. Je kunt hem in de schaduw, in de volle zon of in een vochtige en warme ruimte als de badkamer neerzetten. En de graslelie water geven? Dat is maar één tot twee keer per week nodig!

Welke planten zijn geschikt voor in de badkamer

2. Varens in de badkamer

Varens zijn planten die gewend zijn aan tropische omstandigheden, oftewel: een omgeving die warm en vochtig is. Daarom zijn varens uitstekende badkamer planten. Het onderhouden van varens stelt verder weinig voor. Af en toe een beetje water en de varens zijn weer helemaal blij met je!

planten-in-de-badkamer

3. De Luca: een multifunctionele topper

Als je goede planten in de badkamer wilt hebben, dan is de Luca, afkomstig uit de Calathea familie, een goede keuze. Deze plant voelt zich in badkamers helemaal op z’n gemak. De Luca valt direct op door de fraai geblokte motieven op de bladeren. Maar dat is niet het enige voordeel van deze prima badkamer plant. De plant heeft een vrolijke slag in de bladeren en is daarmee een echte eyecatcher. Geef de Luca af en toe een beetje water, dan is deze plant helemaal blij! Verder is een fijne eigenschap van deze plant het feit dat hij de lucht goed en efficiënt zuivert.

planten voor de badkamer

4. De lepelplant: een plant die van vocht houdt!

Zoek je een plant die perfect bestand is tegen vochtige en tropische omstandigheden? Dan kun je eigenlijk niet om de befaamde lepelplant heen. Deze plant staat erom bekend dat hij veel gifstoffen en vuil uit de lucht zuivert. En dat is in een vochtige badkamer geen overbodige luxe. Daarom mag de lepelplant in het toplijstje van ideale planten in de badkamer niet ontbreken!

badkamer-planten

5. Emily: Zuid-Amerikaans elegantie

De Emily, ook bekend als de Philodendron Red Emerald, is een elegante Zuid-Amerikaanse plant die gewend is aan warme temperaturen en een nat klimaat. Daarom is deze plant ideaal om in de badkamer neer te zetten. De Emily heeft mooie rode stengels, glanzende bladeren en nauwelijks verzorging nodig.

You may also like

Comments are closed here.