Een vrijstaand bad in je slaapkamer, wat komt er allemaal bij kijken?


Tegenwoordig zijn er veel mensen die graag in de slaapkamer een vrijstaand bad willen hebben. Nu brengt een bad dat vrijstaat in de slaapkamer nog wel een aantal aanpassingen met zich mee. Niet zozeer aan het vrijstaand bad zelf maar meer aan de omgeving. Voor een vrijstaand bad hoef je dus niet op zoek naar een speciale variant maar kan je gerust naar een badkamerspecialist zoals MaxaroJe kunt perfect een slaapkamer met een vrijstaand bad integreren. Indien het ligbad in je slaapkamer staat, moet er een goed ventilatiesysteem worden aangebracht. Je moet de ruimte regelmatig laten verluchten. Om ervoor te zorgen dat je slaapkamer niet klam wordt, moeten de vochtige dampen direct worden afgezogen.

Vrijstaand ligbad

Een ligbad in je slaapkamer is ideaal, maar je moet naast het afzuigsysteem met meerdere zaken rekening houden. Indien je een vrijstaand ligbad op pootjes neemt, wat tegenwoordig erg in trek is, moet je er ook voor zorgen dat je een goede af- en toevoer hebt. Je moet dus zorgen voor een afvoerleiding en een toevoerleiding voor het warme en koude water. Onder het bad moet je ruimte hebben voor het chiffon. Een bad op pootjes is daar meestal in voorzien.

Wil je een vrijstaand bad in de slaapkamer dan kan het ook worden aangebracht tegen een muur. Om het chiffon aan te kunnen brengen, moet het bad verhoogd worden. Dat kan een verhoogd muurtje zijn, zodat de voorzieningen voor het bad aangebracht kunnen worden.
Wat ook een nadeel is dat de temperatuur van een badkamer gewoonlijk hoger is dan van een slaapkamer. Je zal dus de hele ruimte op een aantrekkelijke temperatuur moeten houden. Dat brengt natuurlijk extra energieverlies met zich mee.

De vloer

Niet iedere vloer in de slaapkamer is geschikt voor het plaatsen van een ligbad. Vaak moeten er toch nog wel enkele aanpassingen aan de vloerconstructie worden aangebracht. Wanneer we een bad vol mater water laten lopen, heeft dat een enorm gewicht. Wanneer je een standaard vloer hebt, is deze er niet op berekend. Je zal bij een dergelijke plaatsing eerst een berekening moeten laten maken wat de extra kosten van de vloer worden.

Wanneer je zelf een huis gaat bouwen, kun je daar vooraf rekening mee houden. Je kunt de slaapkamervloer extra verstevigen, omdat je van plan bent daar een ligbad in te plaatsen.

Je zou ook alleen het deel van de vloer waar je het ligbad wilt plaatsen extra kunnen verstevigen en alle voorzieningen aan te brengen die je voor een ligbad nodig hebt. Je kunt in het bad gedeelte ook wastafels aanbrengen. Zo heb je dus een bad gedeelte in de slaapkamer.

You may also like

Comments are closed here.