5 voordelen van houten speelgoed


voordelen van houten speelgoed

Houten speelgoed bestaat al ontzettend lang en het lijkt alsmaar populairder te worden. Dat is best opvallend, zeker in een tijd waar bijna alles gedigitaliseerd is. Naast dat kinderen houten speelgoed heel leuk vinden, biedt dit speelgoed ook een aantal belangrijke voordelen. Je vindt immers niet voor niets speelgoed van hout bij de kinderopvang, peuterspeelzaal en basisschool. Waarom dit speelgoed goed is voor je kinderen? Wij zetten vijf voordelen van houten speelgoed op een rijtje!

1. Voordelen van houten speelgoed: milieuvriendelijk

Het meeste houten speelgoed is gemaakt van duurzaam gecertificeerd hout. Dit betekent dat het een stuk milieuvriendelijker is dan plastic speelgoed. Vaak wordt er zelfs gekozen om helemaal geen verf te gebruiken. Als er toch verf gebruikt wordt, gaat het meestal om verf dat vrij is van giftige chemicaliën en dat voldoet aan verschillende ecologische kwalificaties. Door voor houten speelgoed te kiezen, draag je dus je steentje bij aan het milieu!

2. Houten speelgoed is duurzaam en veilig

Speelgoed krijgt soms flinke klappen. Kinderen kunnen nu eenmaal heel enthousiast zijn tijdens het spelen. Plastic speelgoed kan hier niet zo goed tegen en kan snel kapot gaan. Om nog maar te zwijgen over elektronisch speelgoed. Eén van de voordelen van houten speelgoed is dat het goed tegen een stootje kunnen. Kinderen kunnen gooien wat ze willen, het is moeilijk om speelgoed van hout stuk te krijgen. Houten speelgoed is zeer duurzaam. En omdat het minder snel kapot gaat, is het ook veilig voor je kinderen. Je kunt ze dus met een gerust hart laten spelen.

3. Speelgoed van hout stimuleert de fantasie en verbeelding

De moderne technologie zorgt ervoor dat speelgoed tegenwoordig bestaat uit toeters, piepjes, schermen, kleuren enzoverder. Maar vaak is eenvoud nog steeds het beste. Men zegt immers niet voor niets: less is more. Speelgoed van hout biedt kinderen de kans om hun fantasie en verbeelding de vrije loop te laten. Met simpele, houten blokken kan je van alles bouwen. Van een eenvoudig huisje tot een groot kasteel. En aangezien het vrij is van elektronische geluiden kunnen kinderen er zelf geluidjes bij bedenken.

4. Bevordert sociale interactie

Vandaag de dag spelen kinderen steeds meer uren op de computer of tablet, terwijl dit best een eenzame activiteit kan zijn. Een voordeel van houten speelgoed is dat het de interactie met andere kinderen bevordert. Natuurlijk kan een kind ook alleen met houten blokken spelen. Maar ze vinden het vaak nog veel leuker om samen een houten treinbaan te bouwen!

5. Het is decoratief

Een laatste voordeel van houten speelgoed is dat het er ook mooi uitziet. Het staat gewoon leuk in iedere kinderkamer. Van een klassieke tot een Scandinavische kinderkamer. Het ziet er niet uit als gewoon speelgoed dat overal rondslingert in je huis. Het geeft ook een meerwaarde aan je interieur. Pak dus gerust uit met houten speelgoed in je interieur!

You may also like

Comments are closed here.