5 tips om grind mooi toe te passen in de tuin


Grind: het mag dan misschien niet meteen het eerste hulpmiddel zijn waaraan je denkt bij het creëren van een stijlvolle, gezellige tuin, maar het is wel degelijk een goede optie. Als je je woning een extra gezellige look wil geven, dan is aandacht voor de inrichting van de tuin een must.

Maar wat kan je nu precies met grind doen? Het is niet altijd eenvoudig om te weten hoe je dit materiaal moet gebruiken om je tuin er mooier te laten uitzien. Het volgende overzicht geeft echter enkele handige tips!

 

Bron afbeelding: Amagard.com

5 tips om grind te gebruiken in de tuin

  1. Kies het juiste soort

Er heel wat mogelijkheden op het vlak van grootte en kleur. De ene grindsoort is bijvoorbeeld grover en zwaarder, terwijl andere dan weer fijner zijn. Hiermee rekening houden is van belang als je het beste uit je tuin of gazon wil halen.

  1. Let op de kleur van de grindsoort

Daarbij is het ook erg belangrijk de kleur van het grind goed in acht te nemen. Sommige soorten hebben bijvoorbeeld een grijze tint, waardoor ze beter passen in een sobere tuin. Andere types zijn licht blauwkleurig, waardoor ze een extra speelse look creëren in de tuin.

  1. Let op de eigenschappen

Bron afbeelding: Amagard.com

Grind komt ook nog eens in uiteenlopende merken, die allemaal hun eigen unieke eigenschappen hebben. Carrara grind is bijvoorbeeld rond van vorm en valt op door zijn witte kleur. Nordic grey  grind is rustig grijs en heeft een sierlijke uitstraling, terwijl Panda grind dan weer een fantasie-achtige look creëert door het contrast tussen zwart en wit.

  1. Pas je keuze aan je tuin aan

Niet elke grindsoort past bij elke tuin, dat is een feit. Ben je perfectionistisch ingesteld, dan zul je al snel kiezen voor grind met grindmatten. Dit zorgt voor een spoorvij en stabiele ondergrond. Dat komt ook goed van pas als je vaak met de fiets of auto over het grind moet rijden.

Heb je juist een meer landelijke / natuurlijke tuin, dan past los grind met natuurlijke tinten beter in jouw tuin.  

Wil je dat het grind goed naar voren komt in de tuin, zorg dan juist voor een scherp contrast tussen de kleur van het grind en de rest van de tuin.

  1. Houd rekening met de prijs

Hoewel grind er dan wel als gewone stenen mogen uitzien, kunnen ze een belangrijk deel uitmaken van de inrichting van je tuin. Het is dan ook maar normaal dat je er een zeker prijs voor zal betalen. Houd rekening met de kosten die erbij komen kijken. De prijs wordt ofwel bepaald op basis van het gewicht, ofwel op basis van de oppervlakte die ermee bedekt kan worden.

You may also like

Comments are closed here.