een-kleine-ruimte-opdelen

5 slimme manieren om een kleine ruimte op te delen


De afgelopen jaren worden woningen steeds kleiner. Wanneer je het maximale uit je kleine woning wilt halen, dan kan je best slim omgaan met de woonoppervlakte. Hoewel veel mensen in dat geval kiezen voor een open inrichting, kan je zelfs in kleine huizen of appartementen de ruimte slim opdelen. In deze blogpost delen we vijf slimme manieren om een kleine ruimte op te delen!

1. Kleine ruimte opdelen: een boekenkast

Een eerste slimme manier om een kleine ruimte op te delen is een boekenkast. Hiermee kan je bijvoorbeeld de keuken afscheiden van de woonkamer of andere ruimtes. Een boekenkast is niet alleen zeer praktisch, het is ook een mooie meerwaarde voor je interieur. Daarnaast kan je kiezen voor een open of gesloten boekenkast. De gesloten variant kan handig zijn als opslagruimte. De open boekenkast kan met dezelfde invulling meer openheid in je interieur creëren. Het is maar net wat je verkiest!

Wandkast Felino via MAX Wonen
Industrieel – Boekenkast 125×180 via MAX Wonen
Boekenkast | Eiken | Zwart via MAX Wonen

2. Een gezellige zithoek

Ook met een gezellige zithoek kan je een kleine ruimte slim opdelen. Hoe leuk is het wel niet als je in een open ruimte een klein zithoekje, eventueel met bibliotheek, kan voorzien? Zeker in deze stressvolle tijd kan het fijn zijn om een eigen plekje te hebben waar je zonder zorgen kunt genieten van een goed boek. Je woning hoeft hier echt niet groot voor te zijn. Een hoekje met een (boeken)kast en een paar kussens zijn reeds voldoende om er een gezellig hoekje van te maken. Hier vind je nog 3 tips bij het bouwen van de perfecte leeshoek!

3. Een halve muur

Of je nu een ruime woning hebt of een klein dakappartement: ieder stukje waarbij je bepaalde ruimtes in huis kan opdelen is perfect. Zelfs voor wie in een kleine studio woont en slechts één raam heeft waar daglicht naar binnenkomt, is er een oplossing. We hebben het over een halve muur! Met een half muurtje tussen bijvoorbeeld de woonkamer en slaapkamer creëer je meer privacy zonder dat je het natuurlijk daglicht moet laten schieten. 

4. De hoogte in

Een andere manier om de ruimte slim op te delen is door in de hoogte te gaan. Op die manier benut je optimaal de ruimte die anders toch maar verloren gaat. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan een slaapkamer op hoogte die alleen te bereiken is via een ladder. Je kunt er natuurlijk ook een soort van opslagruimte van maken. Opbergruimte heb je immers nooit genoeg en zeker niet in een kleine woning.

5. Een glazen afscheiding

Tenslotte kan je werken met glas om ruimtes op te delen. Met glas behoud je een open gevoel en creëer je toch een soort van privacy. Een glazen wand is bijvoorbeeld ideaal om de slaapkamer af te scheiden van de woonkamer. En ook over het natuurlijk daglicht hoef je je geen zorgen te maken want dat schijnt nog gewoon naar binnen. Wil je juist licht vermijden in de slaapkamer? Dan kan je altijd gebruikmaken van gordijntjes! 

Zo, we hopen dat deze ideeën je kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan. Qua inrichting vraagt een kleine woning iets meer creativiteit, maar eigenlijk is dat net heel leuk en uitdagend. Bovendien maak je er met bovenstaande items een gezellig plekje van!

You may also like

Comments are closed here.