leeshoek

3 tips bij het bouwen van de perfecte leeshoek


Een leeshoek is de perfecte plek om persoonlijke tijd door te brengen, een ruimte waar je echt tot rust kunt komen. Hoewel sommige mensen hun leeshoekproject naar een ander niveau tillen, is het eigenlijk vrij eenvoudig om een gezellige leeshoek in je huis in te richten, zelfs als je niet zo heel veel ruimte hebt. Hieronder vind je 3 tips bij het bouwen van een mooie leeshoek.

1. Gebruik kwaliteitsmateriaal

Wanneer je je leeshoek bouwt, wil je natuurlijk dat deze lang in perfecte staat kan blijven. Daarom moet je bij het bouwen van de hoek kwaliteitsmaterialen en hoogwaardige apparatuur gebruiken. Zeker als je van plan bent de leeshoek van een boekenplank of zelfgebouwde boekenkast te voorzien, moet je ervoor zorgen dat deze stevig in elkaar wordt gezet. Kies daarom voor gereedschap van bekende merken zoals Festool, zoals je boormachine. En gebruik kwaliteitshout zoals eikenhout voor de planken. Als je geld wilt besparen, onthoud dan dat de Festool Black Friday actie er binnenkort aankomt en je zo kunt bezuinigen op de kostprijs.

2. Zorg voor licht

Zelfs als de ruimte niet noodzakelijk alleen voor het lezen is, is voldoende licht hebben essentieel. Indien je zo’n ruimte beschikbaar hebt, kies dan voor een onderdeel van de woning met veel natuurlijke lichtinval. Lezen doe je natuurlijk ook wel eens ’s avonds, zorg er daarom ook voor dat er voldoende gezellig licht is wanneer de zon al is ondergegaan. Gebruik warme materialen en kleuren en richt de ruimte zo in dat er voldoende stopcontacten zijn en ruimte voorhanden is om een mooie leeslamp of staande lamp te plaatsen.

3. Bouw een comfortabele zitplaats

Als je van plan bent om een leeshoek te bouwen, vermoeden we dat je daar in de toekomst ook wat tijd wilt gaan doorbrengen. Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je een echt comfortabele ruimte creëert waar je daadwerkelijk meerdere uren achter elkaar kunt en wilt gaan zitten. Kies zachte loungekussens als je die leuk vindt, maar zorg ervoor dat de zitruimte stevig genoeg is om je rug en houding te ondersteunen zodat je aangenaam kunt zitten of liggen.

You may also like

Comments are closed here.