5 redenen waarom jij ook een eiken vloer wilt


Hout: we gebruiken het al duizenden jaren. Het is makkelijk te bewerken, heeft een fraaie uitstraling en staat bekend om een nette prijs-kwaliteitsverhouding. Ondanks de introductie van laminaat en pvc is hout nog altijd een zeer populaire optie om de vloer af te werken. 

Ben jij al een liefhebber van eikenhout?

Zeker wanneer je die authentieke look van het hout in je huis wilt, is er eigenlijk geen andere mogelijkheid dan voor een echte houten vloer te kiezen. Maar welke houtsoort is nou het meest geschikt voor jouw vloer? Wij zijn groot liefhebbers van eiken vloeren en in dit artikel geven we jou 5 redenen waarom wij denken dat jij ook een eiken vloer wilt.

Zoveel mooie kleuren en tinten

De kleur van eikenhout kan enigszins variëren afhankelijk van de soort en de schimmelvorming. Dat zorgt ervoor dat je nog alle kanten op kunt met een eiken vloer. Met een wash kun je een eiken vloer overigens ook nog een andere kleur of tint geven. Een white of grey wash is momenteel zeer populair. Het combineert de praktische voordelen van een eiken vloer met de neutrale kleur die we veel in moderne interieurs zien.

Een vloer voor jarenlang plezier

Je vloer vervang je niet zomaar even; daar wil je jarenlang van kunnen genieten. Een eiken vloer is ontzettend duurzaam. Door de vloer goed te leggen en te behandelen heb je er 20 jaar lang nauwelijks omkijken naar. Mocht je na een tijdje toch een andere tint of afwerking wensen of zijn er beschadigingen zichtbaar, dan schuur je de toplaag weg en behandel je de vloer opnieuw.

Het gevoel van een eiken vloer is uniek

Een eikenhouten vloer voelt heerlijk warm aan. Ook wanneer je geen vloerverwarming hebt zal een eiken vloer altijd zacht en warm aanvoelen in tegenstelling tot bijvoorbeeld een keramiekvloer. Over vloerverwarming gesproken: een dikke massieve eiken vloer leent zich niet echt voor deze vorm van verwarming, omdat het materiaal gevoelig is voor temperatuurwisselingen en omdat de warmteweerstand vrij hoog ligt. Wil je eikenhout toch combineren met vloerverwarming, kies dan voor een dunne vloer.

Een eiken vloer is gewoon mooi

Smaak is subjectief en we zullen zeker niet beweren dat onze mening waarheid is, maar als je het ons vraagt is een eiken vloer de mooiste vloer die er is. Het natuurlijke karakter, de zachte uitstraling en het warme gevoel maakt een eiken vloer een absolute aanwinst voor ieder interieur.

Match met de rest van je interieur

Een eikenhouten vloer is goed te combineren met andere materialen, zoals beton, staal en glas. Dankzij de natuurlijke uitstraling van een eiken vloer geef je jouw interieur meer kleur en sfeer. Doorbreek de eentonigheid en ontdek het effect van een eiken vloer.

Meer inspiratie over eiken vloeren vind je bij VloerenDeur.

You may also like

Comments are closed here.