ledstrip in interieur

5 ideeën om ledstrips in je interieur te verwerken


Het gebruik van LED strips binnenshuis neemt in grote mate toe. Steeds meer mensen ontdekken het genot en het comfort van de moderne LED strips. Er zijn ontelbare mogelijkheden om deze verlichting volledig in het teken van jouw huis en interieur te zetten. Met deze verlichting kan je een warme sfeer creëren of juist de nadruk leggen op bepaalde meubelstukken die jij graag ziet opvallen. Wij geven jou graag inspiratie over wat LED strips voor jouw interieur kunnen betekenen.

1. LED strips op meubels

Het gebeurt erg vaak dat LED strips op (delen van) meubels worden bevestigd. Denk bijvoorbeeld in de slaapkamer aan het hoofdeind van het bed. Of in de woonkamer langs de rugleuning van de bank en in de badkamer langs de rand van het bad. Alles is mogelijk. Door deze manier van monteren lijkt het net of de meubels zweven, waardoor het interieur een sprookjesachtig tintje krijgt. Ook kan de ledverlichting op deze manier goed worden weggewerkt, zodat de strips zelf niet te zien zijn. Het magische effect van de verlichting zelf blijft zo over.

2. Verlichting met bewegingssensor

Een handige moderne functie van LED strips is dat zij verkrijgbaar zijn met een bewegingssensor. Dit is niet alleen heel energiezuinig, het is ook nog eens heel praktisch. Denk bijvoorbeeld aan led verlichting op de trap. De trap hoeft natuurlijk niet de hele nacht verlicht te zijn, maar als je er op of af moet is het wel erg fijn dat je ziet waar je loopt. Hoe fijn is het als de trap tree voor tree verlicht wordt als jij daar loopt? Het is allemaal mogelijk. Je kan een LED strip langs de trapleuning bevestigen, maar ook op iedere tree.

3. Verlichting in kleine en donkere ruimtes in huis

Hoewel ledverlichting voor een fijne sfeer zorgt, kan het ook praktisch zijn om kleine en donkere ruimtes in huis te verlichten. De strips zijn namelijk makkelijk op alle plekken te bevestigen zonder dat ze veel ruimte in beslag nemen. Je hebt geen aparte aansluiting nodig midden in de ruimte, om daar vervolgens met je hoofd tegen de lamp aan te lopen. Je bevestigd de LED strips bijvoorbeeld gewoon langs de randen van het plafond. Zo is de hele ruimte mooi verlicht, zonder onhandige taferelen. Bijvoorbeeld in een berghok of kast. Maak gebruik van led profielen om de ledstrips netjes en gemakkelijk te bevestigen op elke gewenste plek.

4. LED strips als decoratie

Naast al die fantastische sfeervolle en praktische functies van ledverlichting, kunnen deze LED strips ook ‘gewoon’ worden gebruikt ter decoratie. Denk bijvoorbeeld aan een strip in de vitrinekast waardoor de beeldjes daarin mooi oplichten. Of een strip langs een fotolijst, waardoor jouw aandacht elke avond even naar het moment van de foto wordt toegetrokken. Jouw huis wordt daarmee nog een stukje meer van jou.

5. Een magische tuin met ledstrips

LED strips zijn ook uitermate geschikt om een magisch tintje aan jouw tuin toe voegen. Bevestig een strip langs de randen van jouw vijver of overkapping. Het zal een genot zijn om buiten te kijken of in de zomer lekker in de tuin te vertoeven. Ook de balustrade van een balkon kan prachtig verlicht worden.

You may also like

Comments are closed here.