tips voor feestelijke verlichting

3 tips voor feestelijke verlichting


Geef jij binnenkort een feestje? Gezellig! Weet je dan ook al dat verlichting een van de belangrijkste sfeermakers is? Met lampen kun je een saaie ruimte sfeervol maken, maar je kunt er echter ook voor zorgen dat de perfecte locatie er per ongeluk toch niet zo leuk en gezellig uitziet. Om te zorgen dat jouw feest perfect wordt, zetten wij de drie leukste manieren om je feestlocatie te verlichten voor je op een rij. 

1. Gebruik een Lichtslang

Om feestelijke elementen aan te brengen is de lichtslang een goede optie. Dit zijn flexibele lichtsnoeren die je in diverse vormen kunt buigen. Hiervoor hoef je alleen maar de lichtslang, dat gemaakt is van flexibel kunststof en waarin kleine led-lampjes zitten ergens om heen te wikkelen.  Vaak zie je met de kerstdagen vele voorbeelden over hoe je een lichtslang kan gebruiken. Dus met een feestje kan je hem gemakkelijk rondom een trapleuning of pilaar wikkelen, bijvoorbeeld om bepaalde elementen van de feestlocatie te accentueren. Lichtslangen zijn beschikbaar in verschillende kleuren en lengtes, zodat ze altijd goed passen bij de dingen die jij wil accentueren. Op jouw feestje. 

2. Gebruik je Kerstverlichting 

Misschien had je hier nog niet aan gedacht, maar kerstlampjes zijn zeer geschikt om een kamer mee te versieren en verlichten. Daarvoor hoef je niet eens een kerstboom op te zetten! Hang de kerstverlichting buiten of binnen op zo voorkom je het directe licht én creëer je een extra gezellige sfeer. Hiervoor kun je bijvoorbeeld clusterverlichting gebruiken bij je plantenbakken, maar ook gekleurde lichtslingers zijn geschikt om warme tonen in huis aan te brengen. Kerst verlichting hang je ook heel gemakkelijk op aan de wand, bevestig je aan de rand van de schutting of drapeer je op een vensterbank voor een sfeervol en knus effect. Een originele manier om je feestje te verlichten. En goedkoop, want die kerstverlichting heb je waarschijnlijk toch al in huis. 

3. Lichtfiguur

Met een lichtfiguur steel je ook zeker weten de show. Dit soort figuren zijn beschikbaar in talloze uitvoeringen. Zo zet je in de zomer een verlichte flamingo of palmboom in je tuin of woonkamer, terwijl er in het najaar keuze is uit een hele hoop winterse figuren. Ook voor themafeestjes zijn lichtfiguren perfect, omdat je het zo gek nog niet kunt bedenken of er is wel een lichtfiguur van beschikbaar. Dat deze figuren misschien niet de hoogste lichtopbrengst hebben neem je wel voor lief als je ziet hoe gezellig ze elke ruimte maken.

Jouw feestje wordt niet saai met de juiste verlichting. Met deze drie originele manieren om de feestlocatie te versieren trek je de aandacht van de feestgangers. Een onvergetelijk feestje is gegarandeerd!

You may also like

Comments are closed here.