3 tips voor een perfecte zomertuin


De tijd gaat snel, het is alweer Pasen en voor je het weet is de lente voorbij. Een paar keer met je ogen knipperen en het is zomer, de tijd om volop te genieten van je tuin. Hoe is de staat van je tuin nu en is hij al klaar om er in de zomer 100% van te genieten? Met deze 4 tips maak je je tuin zomerklaar.

Tip 1: Tijd voor een opknapbeurt

Na een aantal jaren genieten, is je tuin toe aan een opknapbeurt. Als je fanatiek tuiniert, is een kleine opknapbeurt voldoende. Heb je een aantal jaar het tuinieren achterwege gelaten? Overweeg dan een tuinrenovatie. Begin met het verwijderen van het wat in de winter heeft gegroeid. Doe dit ook met de planten die de strenge winter niet heeft overleefd. Daarna controleer je de tegels om te kijken of die beschadigd zijn. Als ze beschadigd zijn, is het belangrijk dat je ze vervangt. Na een tuinrenovatie is het ook essentieel dat je om de zoveel tijd het tuinonderhoud doet. Hierdoor blijft je tuin mooi en heb je er langer plezier van.

Tip 2: Maak je tegels schoon

In de lente zijn er ook natte periodes met regen, waardoor je tegels vies worden. Na zo’n periode is het belangrijk dat je je tegels controleert. Door de regen ontstaat er namelijk viezigheid op je tegels. Zie je een groen laagje, dan is het tijd voor een schoonmaakbeurt. Je tegels maak je op verschillende manieren schoon. Eén van de manieren is door met een hogedrukspuit overheen te gaan. Een andere manier is om het met warm water en bezem goed te schrobben. Controleer van te voren welk soort tegels je hebt en hoe je ze schoonmaakt. Anders loop je het risico dat je ze beschadigt. Voor de tuinmeubels doet een doekje en warm water wonderen. Hierdoor ziet alles er schoon en fris uit voor de zomer.

Tip 3: Breng kleur in je tuin

Wil je bloemen in je tuin planten? Dan is het handig om alvast te kijken welke je wilt hebben. De reden dat je zomerbollen zo vroeg koopt, is omdat je ze in april of mei plant. Op de verpakking van de bollen lees je hoe het moet. Geen stress als je te laat bent, want bloeiende bollen zijn ook een optie. Geef deze bollen alleen water in droge periode of als ze ‘dorst hebben’. Je ziet dat ze ‘dorst hebben’ als de planten slap gaan hangen. Met een beetje water gaan ze weer mooi omhoog staan.

You may also like

Comments are closed here.