styling van je zithoek

Zo zorg je voor een ideale styling van je zithoek


De zithoek in de woonkamer is in veel woningen toch wel dé centrale plek van het huis! Een stijlvolle en praktische styling is hier dan ook wenselijk. Hoe je het slim aanpakt? We delen onze tips!

De tv ophangen

Hoe kun je de tv nu het best kwijt in de zithoek? Er wordt steeds vaker voor gekozen om de tv op te hangen! Hier zitten verschillende pluspunten aan – wat dit dan ook zo’n goed idee maakt. Een tv ophangen is allereerst ruimtebesparend: je hebt zo immers geen tv-meubel meer nodig. Ideaal bijvoorbeeld in een kleine woonkamer of als je fan bent van een minimalistische woonstijl. Als je je tv ophangt, ga je voor een stijlvollere aankleding van de zithoek: het oogt strakker, een tv aan de muur is net als een schilderij. Verder is het een veilige keuze: de tv wordt zo niet zomaar omgestoten. Met slimme tv-beugels van Vogel’s hangt je tv stevig aan de wand. Ideaal bijvoorbeeld als je met kinderen woont!

Een comfortabele en mooie bank

Het belangrijkste meubelstuk in je zithoek is natuurlijk de bank! Bespaar hier dan ook niet op: haal liever een bank in huis waar je écht plezier van hebt. Zo is het comfort belangrijk – wie wordt er nu niet blij van een bank waar je heerlijk in weg kunt kruipen en op kunt liggen? Als je het belangrijk vindt om languit te kunnen liggen op je bank, is bijvoorbeeld de hoekbank een aanrader. Ook nog eens passend bij de nieuwste woontrends! Verder is velvet of rib trendy qua materiaal, maar je kunt ook gaan voor een classy look met een eenvoudige stoffen of lederen bekleding. Het is maar net wat het best past bij jouw woonstijl!

Een vloerkleed onder de bank

Voor nog meer comfort in de zithoek is een vloerkleed een perfect idee: heerlijk zacht onder de voeten. En dat niet alleen, zo’n kleed zorgt ook voor een gezellige uitstraling van je zithoek. Zeker als de boel nu wat kaal oogt, ga je zo voor een verrijking. Daar raak je niet op uitgekeken!

Voldoende ruimte op je bijzettafel

Een bijzettafel is een onmisbaar en handig meubelstuk in de zithoek. In veel woningen zien we een heel klein bijzettafeltje voorbijkomen: laat dat nu eigenlijk niet zo’n slimme keuze zijn. Je hoeft heus geen enorme tafel bij je bank te plaatsen, maar het is wel zo handig als je al je benodigdheden goed kwijt kunt op het tafeltje. Van je theekop tot een tijdschrift – ga voor een mooi tafeltje dat voldoende ruimte biedt.

De juiste accessoires in de zithoek

Een gezellige aankleding is ook zeker wenselijk in je zithoek! Waar je aan kunt denken? Kamerplanten of droogbloemen vormen een sfeervolle toevoeging: ze zorgen voor meer levendigheid in je interieur. Zet ze bijvoorbeeld naast je bank, op je bijzettafel of in de vensterbank. Ook warme verlichting doet wonderen in je zithoek: of het nu om een leuke plafondlamp of juist een staande lamp gaat. Denk verder nog aan muurdecoratie, zoals een poster of een klok aan de wand. Zo maak je de aankleding compleet!

You may also like

Comments are closed here.