stoere tienerkamer

Zo richt je een stoere tienerkamer in


Wordt het tijd om jullie snoezige kinderkamer om te gaan toveren in een stoere tienerkamer? Hoe vliegt de tijd zo snel, zal je je wellicht afvragen. Pak de tissues er maar bij, want deze transformatie is er eentje die je niet in de koude kleren gaat zitten. Je kind is nu zelfstandig aan het worden en daar hoort een slaapkamer bij waar hij of zij zich in kan vinden en zichzelf kan zijn. Zet je emoties over je opgroeiende kind dus heel eventjes opzij, zodat jullie samen een passende tienerkamer kunnen inrichten. 

Een loungebank

Een loungebank is fantastisch in een tienerkamer, zodat ze hier heerlijk kunnen hangen en relaxen. Je kind wordt steeds zelfstandiger en zal zich vaker terugtrekken op de eigen kamer, misschien wel samen met vrienden of vriendinnen. Dan is het wel zo fijn als ze een plek hebben om te zitten, in plaats van enkel het bed. Scoor een mooie tweezitsbank die er netjes uitziet en nog jaren mee kan. Wie weet kan je zoon of dochter deze na tien jaar zelfs meenemen op kamers, wanneer er gestudeerd moet worden. 

Een grote mensen-bed

Als je nog een middelmaatje had wat betreft het bed voor je kind, is het nu de tijd om een ‘grote-mensen-bed’ aan te schaffen. Je hoeft echt niet direct een tweepersoonsbed of twijfelaar te kopen, want de kans dat er iemand naast komt liggen – waar je als ouder nog helemaal niet over na wilt denken – is niet zo heel groot. Een volwaardig eenpersoonsbed kan echter geen kwaad, zodat je kind niet met de tenen over de rand hoeft te liggen. Laat het ontwerp van het dekbedovertrek aan je kind zelf over, zodat hij of zij het gevoel heeft veel mee te mogen denken.

Een bureau 

Het ligt natuurlijk een beetje aan je kind zelf in welk tempo ze opgroeien, maar op een gegeven moment komen ze toch thuis met huiswerk. Dit kan al het leren van een topografietoets zijn op de basisschool, maar ook serieus huiswerk op de middelbare school. Ze hebben een plek nodig waar ze dit huiswerk samen met jou kunnen doen, maar waar ze ook alleen aan de slag kunnen. Een klein bureau is dus geen overbodige luxe. Het mag allemaal nog wat speels ingericht worden met leuke knutselaccessoires erbij, want die fase is ook echt nog niet direct voorbij. 

Voldoende opbergruimte

Waarschijnlijk heb je het zelf ervaren en zie je het bij je kinderen nu ook; ze geven weinig om een opgeruimde slaapkamer. Je kunt alles proberen, maar het opruimen blijft altijd een gevecht. Zorg dus bij de inrichting dat er voldoende plek is om spullen op te bergen. Zo is er geen excuus om een vol bureau te hebben of een grond bezaaid met kleding, want ze hebben er bijvoorbeeld allemaal kasten voor. Kies voor een vaste dag in de week dat de kamer opgeruimd wordt en een dag per maand om alle kasten uit te mesten en te soppen. Door regelmaat in te voeren, zullen ze dit soort klussen wellicht zelf ook wat beter bijhouden.

You may also like

Comments are closed here.