draaifauteuil

Zo creëer je meer zithoeken: inspiratie en ideeën


Ideale plekken om je rust te pakken

Zithoeken zijn ideale plekken om lekker tot rust te komen na een tijd van inspanning. Zo is het heerlijk om na een goede workout lekker in een comfortabele fauteuil weg te zakken. Of na een dag hard werken op een lekkere stoel of bank neer te ploffen. Nog idealer is het als je meerdere zithoeken in huis kunt creëren, of een hele ruime. of ruimere zithoeken kunt creëren, zeker als je thuis met meerdere personen bent. Hoe doe je dat slim? De tips hieronder bieden de nodige inspiratie.

1. Koop een praktische draaifauteuil

Een handige draaifauteuil kan perfect van pas komen om ruimtes zinvol te benutten. Een draaifauteuil is ideaal om twee soorten zithoeken te combineren. Bijvoorbeeld een zitgedeelte waar de tv en computers staan en een zitgedeelte om met jouw kinderen partner en/of vrienden in conclaaf te kunnen gaan. Het enige dat je hoeft te doen om van zitruimte te veranderen, is de draaifauteuil omdraaien en… klaar is Kees! Een voordeel van draaifauteuils is verder, naast hun praktische nut, het feit dat er tal van modellen, kleuren en soorten – zoals leer of stof – verkrijgbaar zijn. Je hebt dus keuze genoeg en vindt altijd wel een fauteuil die aansluit bij jouw interieur type.

2. Kies voor lichte en verplaatsbare salontafels

Een heel eind met het creëren van een relaxte zithoek kom je ook als je gebruikmaakt van lichte salontafels die gemakkelijk te verplaatsen zijn. Door naast een lekker zittende loungebank te kiezen voor enkele lichte losse stoelen, bijvoorbeeld van industrieel design, kun je eenvoudig het interieur aanpassen door een stoel of tafel te verwijderen of toe te voegen. Krijg je visite? Dan verplaats je de salontafel en enkele stoelen – bijvoorbeeld stoelen die je normaal als eetkamerstoelen benut – naar het woongedeelte.

3. Werk de televisie tactisch weg

In veel gevallen stemmen mensen hun interieur af op de televisie. De bank, stoelen en/of de salontafel staat zodanig opgesteld dat alles gericht is op het grote beeldscherm. Door de televisie slim weg te werken, komt een zitruimte al veel relaxter en ontspannender over. Dat kan door een tv-meubel aan te schaffen met klapdeurtjes, de tv weg te werken via een ombouw of door deze in een kast te plaatsen met veel fotolijstjes, schilderen en/of planten. Door dit te doen valt de televisie minder op en vormt niet meer het centrale aandachtspunt in de zitkamer. En daardoor kun je je gemakkelijker ontspannen als je met familie, het gezin of vrienden in het zitgedeelte verblijft.     

You may also like

Comments are closed here.