zandbak kopen

Zandbak kopen: waar moet je op letten?


Hoera, het is lente! Nu het zonnetje volop schijnt, kunnen je kinderen weer lekker buiten spelen. Een speeltoestel in de tuin is goed voor uren speelplezier, maar iets wat ook zeker niet mag ontbreken is een zandbak. Kinderen vinden het geweldig om zandkastelen te bouwen en met emmertjes, schepjes en vormpjes te spelen. Wil jij graag een zandbak kopen, maar weet je niet zo goed waar je moet op letten? Met onderstaande tips koop jij straks een leuke zandbak die ook nog eens veilig is voor je kinderen!

1. Zandbak kopen: een zandbak met deksel

Je kunt een zware bak met zand natuurlijk niet bij iedere regenbui naar binnen sleuren. Daarnaast wil je niet dat je kinderen voortdurend in nat zand zitten te spelen. De oplossing? Een zandbak met deksel! Je kunt natuurlijk ook een zeil over de zandbak leggen, maar een deksel heeft toch nét iets meer voordelen. Een deksel voorkomt niet alleen nat zand, maar voorkomt ook dat de katten van je buren niet in de zandbak komen zitten. Een zandbak met deksel is dus ook een stuk hygiënischer.

2. Waar wil je de zandbak plaatsen?

Wil je een zandbak kopen? Denk dan eerst goed na over waar je de zandbak wilt plaatsen. Zo kan je bepalen hoe groot de bak mag zijn en weet je direct of je een dak, zweefparasol of andere zonnebescherming nodig hebt. Leg ook zeker een doek of plastic onder de zandbak. Hiermee voorkom je dat het zand met de aarde vermengd wordt en blijft het langer schoon.

3. Houten of plastic zandbak kopen?

Kies je voor een plastic zandbak of een houten exemplaar? Bij een plastic zandbak is het deksel vrijwel altijd verbonden met de bak. Dikwijls zijn plastic zandbakken ook kleiner. Echter vinden veel mensen dat een houten zandbak in de tuin beter past dan een kleurrijke, plastic variant. Een houten zandbak ziet er inderdaad natuurlijker uit, maar je moet wel goed opletten dat het hout geen splinters heeft. Een ongeluk is immers snel gebeurd!

4. Speelzand kopen

Voor een zandbak heb je natuurlijk ook speelzand nodig. Bij het kopen van zandbakken zand of speelzand mag je best een beetje selectief zijn. Speelzand moet schoon zijn en het mag geen leem bevatten zodat je kinderen geen vieze knieën krijgen. Daarnaast mag het zandbakkenzand niet te grof zijn omdat armen en benen anders makkelijk opengehaald worden. Natuurlijk moet speelzand ook goed ‘plakken’. Het is immers de bedoeling dat het mooie zandkasteel blijft staan en niet meteen weer uit elkaar zakt. Check dus altijd goed de verpakking alvorens je het speelzand mee naar huis neemt!

5. De juiste kleding

Tenslotte willen we graag nog een handige tip delen voor jou als ouder: zorg dat je de juiste kleding voor je kinderen bij de hand hebt. Leg altijd een stapeltje kleren klaar dat vuil mag worden. Op die manier voorkom je dat die mooie, nieuwe kleding telkens vuil wordt. Leg ook een handdoek bij de zandbak en leer je kinderen dat ze eerst het zand verwijderen alvorens ze terug naar binnen komen. Ook schoenen worden best even uitgeklopt en liefst ook uit gedaan. Niemand wordt vrolijk van zand in huis! 

Zo, deze tips helpen je bij het kopen van een zandbak. Hieronder hebben we alvast de top 10 zandbakken van dit moment op een rijtje gezet. Voor welke leuke zandbak kies jij?

You may also like

Comments are closed here.