De voordelen van een tweede badkamer


De Engelsen weten al lang wat de voordelen zijn van een persoonlijke badkamer. Zij richten hun woningen bijna allemaal standaard in met een badkamer ‘on-suite’, zijnde: een badkamer die aansluit aan je slaapkamer. Een tweede badkamer bouwen biedt een luxe waarvan wij ook de voordelen gaan inzien. Je mist het niet als je het niet hebt, maar eens je kiest voor een tweede badkamer, wil je ze niet meer missen.

Waarom is een tweede badkamer zo prettig?

Je badkamer dient om je te wassen, eventueel aan te kleden en snel naar het werk vertrekken. Of je komt na een uurtje sporten thuis en neemt snel een douche. Maar een badkamer is vooral een plaats waar je je lekker kunt ontspannen. Heerlijk badderen in een zalig warm bad, wat muziek luisteren of een boek lezen, kaarsjes aansteken en een lekker geurende badolie in het water kieperen: het gebeurt allemaal in je badkamer. Op zo’n momenten wil je toch niet gestoord worden? Een tweede badkamer is dan wel heel handig, dat spreekt voor zich.

Een tweede badkamer voor iedere leeftijd

Eens je opgroeiende kinderen in de puberteitsjaren zijn, willen zij graag apart de badkamer gebruiken. Het geeft meer privacy en ze brengen er zoveel tijd door als ze zelf willen. Je hoeft niet meer voor de deur te staan wachten tot dochterlief haar toilet heeft gemaakt of tot de zoon zijn krant heeft gelezen op toilet. Eens de kinderen uit huis zijn, is een tweede badkamer nog altijd welkom. Het biedt meer luxe, je kunt je eigen spullen kwijt waar en hoe je dit wilt.

Voorzie twee badkamers in je huis

Als je een nieuw huis bouwt, of je denkt aan verbouwingen, dan is een tweede badkamer bouwen zeker te overwegen. Meestal kan een bergruimte of een kleine kinderkamer wel omgevormd worden tot extra badkamer. Ook al heb je slechts plaats voor een douche, toch is dit een luxe die je niet mag onderschatten. Je kiest bijvoorbeeld voor een aparte kantoorruimte, een mancave of een hobbykamer in je huis. Waarom zou je dan ook geen tweede badkamer voorzien?

You may also like

Comments are closed here.