tuin-speeltoestel-voor-kleuters

Top 5 beste speeltoestel tuin voor kleuters!


Een speeltoestel voor in de tuin voor een kleuter uit kiezen is niet altijd even gemakkelijk. Een speeltoestel voor in de tuin, of speeltoren, is de combinatie van verschillende onderdelen zoals een glijbaan, schommel en klimmuur. Uiteraard moet dit speeltoestel voor kleuters veilig zijn, maar je wil ook dat je kind het niet na een maand alweer beu is. Hieronder lees je dan ook waar je op moet letten bij de aanschaf van een speeltoestel tuin voor een kleuter.

Ontwikkelen motorische en cognitieve talenten

Opgroeiende kinderen hebben behoefte aan stimulatie om hun motorische en cognitieve talenten te ontwikkelen. Buitenspelen is hierbij van groot belang. Aangezien niet ieder kind kan naar een openbaar park of naar een bos kan om daar eens lekker de benen te strekken, zeker als ze nog jong zijn, kan zo’n speeltoestel in de tuin een uitkomst zijn voor je kleuter. Buitenspelen nodigt een kind namelijk uit om op onderzoek uit te gaan. Ze kunnen dingen uitproberen en worden uitgedaagd.  In zo’n uitdagende omgeving kan een kind zelf dingen ondernemen en zijn of haar grenzen verleggen. Deze ervaringen maakt een kind zelfstandiger. Voor het eerst van een hoge glijbaan af gaan, kann bijvoorbeeld zelfvertrouwen geven.

Betere leerprestaties door een speeltoestel in de tuin

Kinderen die veel bewegen kunnen zich tijdens de school lessen beter concentreren en halen betere leerprestaties. De kans op overgewicht is kleiner en de natuurlijke weerstand van het kind is sterker. Door een speeltoestel, schommel of klimrek in de tuin te plaatsen help je je kleuter meer te bewegen en gezonder te leven. Maar hoe kies je een veilig speeltoestel voor je kinderen?

Speeltoestel in de tuin voor jouw kleuter? Stel veiligheid voorop!

De veiligheid van je kinderen staat natuurlijk op de eerste plaats. Waar moet je opletten als je een speeltoestel tuin voor een kleuter koopt? De meeste ongevallen gebeuren thuis. 12 % van alle valongevallen gebeuren van een speeltoestel; daarom is het van belang om bij het kiezen van een speeltoestel te kijken naar de veiligheid ervan. Om het risico op verwondingen te verminderen, kun je rubberen tegels onder en langs je speeltoestel leggen. Voor tegels van 50×50 cm wordt het volgende aangeraden:

2 exemplaren voor elke glijbaan

4 stuks voor elke klimwand/-ladder

idem onder elke klimtouw/-net

idem onder elke knoop ladder

6 tegels voor elk schommelzitje

Veranker daarnaast het speeltoestel in de grond met zogenaamde ankers, waarvan de meesten niet zichtbaar zijn.

Ideale afmeting voor speeltoestel tuin voor een kleuter

Voor kleine kinderen zijn de speeltorens met platformhoogte 90 tot 120 centimeter de ideale speeltoestellen. Een speeltoestel tuin voor kleuters is gemakkelijk zélf in elkaar te zetten, als je met minstens twee personen bent. Een montagehandleiding wordt altijd meegeleverd. De montage neemt gemiddeld zes tot acht uur in beslag, zonder de tijd van het storten van de ankers in beton mee te rekenen. De planken en de balken zijn al gezaagd en de benodigde schroeven en afdekmaterialen zijn bij de levering inbegrepen. Om veilig een speeltoestel neer te zetten, bouw je het het beste op een vlakke ondergrond. Gras- en zandvlaktes met genoeg plek om het speeltoestel heen, zijn hiervoor het meest geschikt. Bij een harde ondergrond zijn rubberen tegels dus aan te bevelen. Dan hier onze top 5 van beste speeltoestellen in de tuin voor kleuters:

top 5  beste speeltoestel tuin voor kleuters

Little Tikes Expedition Climber

Bekijk dit speeltoestel hier

Met dit prachtige Little Tikes Klimrek genieten de kinderen urenlang. De schommel is geschikt voor binnen als buiten en biedt dus het hele jaar pret voor jonge kinderen. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Afmetingen product: 3,43 x 1,8 x 1,25 m (lxbxh)

Gewicht: 33 kg

Kleur: Bruin

Materiaal: Kunststof

Onderdelen: Glijbaan | Loopbrug

Backyard Discovery Buckley Hill Speeltoren

Bekijk hier dit speeltoestel

De Buckley Hill van Backyard Discovery is de perfecte houten speeltoren voor elk formaat tuin. Of je achtertuin nu groot of klein is, deze speelset neemt slechts een beperkte ruimte in beslag. Toch biedt deze speeltoren de perfecte hoeveelheid speelmogelijkheden in de buitenlucht om je kinderen te vermaken terwijl er voldoende ruimte overblijft voor andere buitenactiviteiten. Buckley Hill zit boordevol actie met een 183 cm supersnelle glijbaan, een 2-positie schommelbalk met bandschommels, een combinatie van een rotswandladder en een lager gelegen schaduwrijk fort dat kan dienen als een zandbak. In tegenstelling tot andere, kleinere buitenspelen, heeft deze schommelset een groter dan gemiddeld, openlucht, bovenste clubhuis. Met een combinatie van gaas en verticale houten palen hebben we een koel, luchtig fort gecreëerd om in te relaxen tijdens de warme zomerdagen. We hebben zelfs een heus krijtbord voor uw kinderen opgenomen om one-of-a-kind meesterwerken te maken. Kinderen van elke leeftijd zullen genieten van de unieke, nieuwe draai van Backyard Discovery op traditionele schommelsets en urenlang buitenplezier!

Eenvoudige montage, ondersteund door de stap-voor-stap interactieve BILT® app.

Overdekt bovendek om beschermd te blijven tegen UV-stralen.

Klimmuur-laddercombinatie voor een uitdagende klim of een makkelijke opstap.

2 bandschommels met touwkettingen, zacht voor kleine handjes en geen geknepen vingers.

183 cm supersnelle glijbaan, kleinere glijbaan voor kleinere werven zonder dat dit ten koste gaat van het plezier van uw kinderen.

38 x 38 cm krijtbord, groot genoeg voor meerdere meesterwerken.

Gaaspanelen op het bovenste fort bieden bescherming en zorgen nog steeds voor zichtbaarheid voor de ouders.

De constructie van cederhout leent zich voor duurzaamheid en is van nature bestand tegen verrotting en verval.

Het onderste gedeelte van het fort is perfect voor het opbergen van speelgoed of zelfs een zandbak.

Zandbak geschikt voor ca. 40 kg zand.

Gewichtscapaciteit: 68 kg per kind voor individueel gebruik. 54,5 kg per kind voor meervoudig gebruik.

Blue Rabbit houten speeltoestel KIT Freeslide

Bekijk dit speeltoestel hier

Geweldig mooie kit voor het zelf fabriceren van dit prachtige luxe speeltoestel in de vorm van een glijbaan + speeltent… en een VOORDELIGE KEUS! Hoe werkt het: – Met deze bouwdoos Blue Rabbit Freeslide koopt u alle hardware en software om dit speeltoestel te fabriceren (schroeven, moeren, bouten, afdekdoppen, handgrepen en dak. Met het op maat gezaagde houtpakket gaat u aan de hand van de montagehandleiding dit prachtige speeltoestel zelf bouwen. Inhoud pakket: Het complete montagemateriaal(schroeven, moeren, afdekkappen enz.), Gereedschapset (speciale boren, bitjes set), Zeer uitgebreide montagehandleiding met stuklijst, Op maat gezaagd houtpakket, Glijbaan met wateraansluiting.

WICKEY Speeltoestel voor tuin

Bekijk dit speeltoestel hier

Beginnend bij de zandbak onderin stijgt dit Wickey speeltoestel tot een rechthoekige ruimte. Dit deluxe kinderspeeltoestel voor de tuin is dan wel exclusief kroonluchters, maar zou zeker niet misstaan in de Franse tuinen van beroemdheden of de adel. De \Rock-klimwand, touwladder, en vaste trap vormen allen toegang tot de glijbaan. De schommel zorgt ook voor eindeloos plezier en het afdakje zorgt voor extra bescherming van de zon.

Verpakkingsinhoud
glijbaan, schommel, towuladder, klimstenen, handgrepen, telescoop, telefoon, klimladder, klimwand, zandbak, afdekkappen.

SwingKing Speeltoestel Irma

Bekijk dit speeltoestel hier

Speeltoren met een 1,75 meter glijbaan, klimstenen en drie handgreepsets. Speeltoren bestaat uit geïmpregneerd FSC hout dat jarenlang meegaat. Grondankers worden aanbevolen (exclusief).

Geschikt voor plaatsing in tuinen/ruimtes vanaf ca. 30 m². Leuk om uit te breiden met andere accessoires, bijv. een telefoon of een verrekijker. Kijk voor de mogelijkheden bij de losse speeltoestel accessoires. Wordt geleverd inclusief grondankers.

Door het productieproces van vierkant hout is de kans op oppervlaktescheuren gering. Dit proces is bewerkelijker maar maakt het hout duurzamer.

Specificaties speeltoestel Irma

Materiaal: geïmpregneerd hout en kunststof

Afmetingen: 160 x 70 x 175 cm (L x B x H)

Geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar

Geschikt voor plaatsing in tuinen/gebieden: ongeveer 30 m²

Bevat: speeltoren met klimstenen, glijbaan, drie handgreepsets, grondankers en een montagehandleiding

You may also like

Comments are closed here.