zweefparasol

Let hierop als je een zweefparasol gaat kopen


Een zweefparasol is lekker praktisch

Een zweef parasol is een parasol met een praktische standaard, waardoor de parasol erg flexibel is en dus op alle standen kan worden ingesteld. Wellicht het grootste pluspunt is dat je onder de zweef parasol geen last hebt van de staander, doordat de verticale draagstang erg sterk en relatief lang is. Hierdoor kun je gemakkelijk onder de parasol doorlopen. Redenen genoeg om een stijlvolle zweef parasol te kopen voor in de tuin. Maar hoe kies je nu een goede zweefparasol uit? De vijf handige tips hieronder gaan je helpen om de juiste beslissing te maken!

Bepaal het benodigde gewicht van de parasolvoet

Een zweef parasol heeft door de langere verticale draagstang meer tegengewicht nodig dan een regulier parasol. Via een eenvoudige rekensom kun je bepalen hoe zwaar het tegengewicht minimaal moet zijn. Ten eerst moet je de diameter meten van de parasol als deze in uitgeklapt. Meet dit in centimeters en deel dit getal door 10. Het getal dat uit deze som komt, bedraagt het minimaal aantal kilogram dat de voet van de zweef parasol dient te wegen. Mocht je de parasol willen vastzetten in de grond, dan kan dat natuurlijk ook: door een gat te graven, de voet daarin te plaatsen en deze met cement vol te storten.

Een parasol met of zonder volant

Onder een volant wordt en tuk stof verstaan dat langs de randen van het parasoldoek omlaag hangt. Dit kan gaan om en geschulpt afgewerkte stoflaag, maar ook om een straks opgetrokken stuk stof. Volant heeft twee grote voordelen: het straalt extra sfeer uit en ziet er gewoon gezellig uit. En ten tweede: vaak slaagt de volant erin om het zonlicht van een laaghangende zon effectief tegen te houden. Bij parasol zonder volant heb je eerder last van zonnestralen.

Kies voor de juiste vorm en kleur parasol

Ten slotte kies je natuurlijk voor een goede vorm parasol. Er zijn diverse uitvoeringen beschikbaar, zoals een vierkante parasoldoek, een rechthoekig vormgegeven parasol en een rond parasol. Er is qua vormgeving dus veel mogelijk op het gebied van zweefparasols. En natuurlijk is het belangrijk om goed te kijken welke kleur voor jouw parasol het meest geschikt is. Stem deze kleur goed af op de tuin, het tuinmeubilair en de woonstijl, zodat de parasolkleuren niet gaan vloeken met de omgeving.

You may also like

Comments are closed here.