Welke kleuren kan je combineren met grijs?


Grijs is een van de meest gebruikte kleuren in het interieur. Deze mooie, tijdloze kleur geeft je huis een moderne look. Daarnaast is grijs ideaal om te gebruiken als basiskleur én accentkleur. Echter vinden sommige mensen het een te koele kleur voor in huis. Jij ook? In dit artikel vertel ik welke kleuren je kunt combineren met grijs om warmte en contrast in je interieur te creëren.

Welke kleuren kan je combineren met grijs?

1. Beige en lichtgrijs

Als je jouw interieur graag zo neutraal mogelijk wilt houden, maar toch warmte wilt toevoegen, dan is beige de perfecte kleur om mee te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een grijze bank en plaats er een beige poef of vloerkleed bij. Als accentkleur is bruin een prima keuze, maar ook houten elementen staan prachtig met deze neutrale kleuren.

grijs

2. Geel

Een tikkeltje opvallender maar wel ontzettend hip: geel en grijs combineren! De afbeelding hieronder is hier het perfecte voorbeeld van. Een grijze bank gecombineerd met gele kussens en een geel plaid. Daarnaast komen er ook gele details terug in de poster op de muur en de bloemen op tafel. Zoals je op de foto kunt zien, fleurt geel de grijze bank helemaal op. Leuk voor je interieur én voor je gemoed!

kleuren combineren met grijs

3. Bruin

Je verwacht het misschien niet, maar ook bruin staat heel mooi bij grijs. Als je voor donkerbruin gaat, dan kan je interieur wel wat donker uitvallen. Om dit te voorkomen, kan je accessoires in lichte kleuren gebruiken. Op die manier is er een mooi contrast tussen licht en donker. Op de afbeelding hieronder zie je een bruine bank in combinatie met een grijze muur, maar dit kan natuurlijk ook omgekeerd als je dat mooier vindt.

kleurcombinaties met grijs

4. Groen

Ook de kleur groen staat heel mooi bij grijs. En net als bij de kleuren hierboven kan je het zo licht en zo donker maken als je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld voor een grijze bank kiezen in combinatie met groene kussens en een groene muur, zoals op onderstaande foto. Maar je kunt ook perfect voor een groene bank gaan en de rest grijs inrichten. Twijfel je of groen niet te overheersend is? Schaf dan eerst een paar kamerplanten aan en kijk wat je daarvan vindt. 

de kleur grijs combineren

5. Roze

Hou je van roze in je interieur? Dan is grijs en roze een prachtige combinatie. Op die manier zorg je er ook voor dat je interieur niet te meisjesachtig wordt. Je kunt grijs en roze combineren in de woonkamer maar ook zeker in de slaapkamer, zoals op onderstaande foto. Hier vormt grijs de basis en de roze details in de accessoires maken het plaatje compleet!

deze kleuren kan je combineren met grijs

6. Paars

Ben je gek op uitgesproken kleuren en mag je interieur opvallen? Ga dan voor grijs en paars! Kies bijvoorbeeld voor grijze muren en paarse meubels. Mocht je paars toch te opvallend vinden, dan kan je natuurlijk ook voor lila tinten kiezen. Grijs en lila maken je interieur een stuk zachter.

grijs combineren

7. Turquoise

Tenslotte past turquoise ontzettend mooi bij grijs. Kies bijvoorbeeld voor grijze meubels en verf je muren in turquoise. Zo maak je jouw interieur meteen een stuk levendiger, zonder dat het er chaotisch en druk uitziet. Vind je turquoise muren toch wat teveel van het goede? Dan ga je gewoon voor grijze muren en turquoise meubels, zoals op onderstaand voorbeeld. Er zijn tal van mogelijkheden!

Welke kleuren kan je combineren met grijs

You may also like

Comments are closed here.