vloerkledentrends

Wat zijn de huidige trends op het gebied van vloerkleden?


Ben je op zoek naar wat meer warmte en sfeer in je huis, maar wil je niet heel je interieur meteen vervangen? Denk dan eens na over de aanschaf van een hip vloerkleed, dit kan een echte sfeermaker zijn in je huis. Zo kun je met een kleine toevoeging een grote verandering teweegbrengen in de uitstraling van je woonkamer. Een mooi vloerkleed hoeft echt niet per se heel duur te zijn, ook met een goedkoop vloerkleed kun je prima uit de voeten. Voor elk interieur is er een ruime keuze, het is alleen de vraag welk vloerkleed passend is bij jouw inrichting. Het is de moeite waard om de nieuwste trends in vloerkleden eens te bekijken.

Een vintage vloerkleed

Vintage vloerkleden zijn momenteel helemaal in de mode, deze kunnen prima gecombineerd worden met allerlei verschillende woonstijlen. Deze vloerkleden bestaan vooral uit verschillende, zachte kleuren die er verweerd uitzien. Door de vele kleurschakeringen zijn ze zowel geschikt voor een klassieke inrichting, als voor een modern interieur. Een moderne inrichting wordt wat verzacht door de warme tinten en vaak nostalgische patronen van het tapijt. Dit brengt het geheel wat meer in balans.

vloerkleden trends

Oosterse vloerkleden

Helemaal terug van weggeweest zijn de oosterse vloerkleden, zij winnen de laatste jaren enorm aan populariteit. De oorzaak hiervan is gelegen in de warme kleurencombinaties en de fraaie patronen. Ze zijn makkelijk te verwerken in diverse interieurstijlen. Van Scandinavisch tot klassiek, met een Oosters tapijt zit je eigenlijk altijd goed. Bovendien kun je er niet alleen je woonkamer mee verfraaien, maar staan ze ook erg leuk in bijvoorbeeld je slaapkamer, en voor als je het echt durft, in je keuken.

Wollen vloerkleden

Nooit uit het modebeeld verdwenen zijn de wollen vloerkleden. Of je nu woont in een nieuwbouwhuis, appartement of in een gerenoveerde boerderij, wollen vloerkleden zijn overal toepasbaar. Dit komt doordat wol oogt als een neutraal materiaal, dat door zijn natuurlijke tinten zoals, wit, beige, bruin of zwart, in zowat elk interieur past. En daarnaast geeft wol een gevoel van luxe, denk aan je blote voeten op het wollen vloerkleed en je wordt helemaal blij. Daarnaast is een belangrijke factor binnen de nieuwste modetrends het begrip ‘comfort,’ en daar draagt een wollen vloerkleed in hoge mate aan bij.

You may also like

Comments are closed here.