Het inrichten van je woonkamer, waar begin je?


De woonkamer oogt lelijk en versleten, de oude meubels hebben hun beste tijd wel gehad oftewel jij wilt nu actie ondernemen! Hoe kan jij de kamer weer in glorie herstellen en er een plek van gezelligheid van maken? Met de juiste aanpak kan je al veel bereiken, hier vind je enkele zaken waar je op kunt letten.

Pak de raambekleding aan

Wellicht hangen er nog ouderwetse gordijnen voor je ramen. Dat kan natuurlijk echt niet meer, het wordt tijd voor een degelijke stijlvolle uitstraling. Je hebt diverse mogelijkheden hierin: je kunt gaan voor jaloezieën, rolgordijnen, luxaflex gordijnen of wellicht plisségordijnen. Qua stijl kan je zo kiezen voor een warme, landelijke uitstraling met houten jaloezieën of bamboe, of je gaat juist voor modern met een strakke aluminium look. Laat de raambekleding mooi opvallen, houd wel rekening met het onderhoud, niet elk materiaal is even makkelijk in onderhoud. Laat je adviseren door een expert.

Koop stijlvolle meubels

Met een rijk aanbod in elke stijl heb je genoeg om uit te kiezen voor je woonkamer. Bekijk welke stijl jij het mooiste vindt en kies de meubels die zowel mooi ogen als functioneel zijn. Vergeet de gebruikelijke witte kasten om spullen in op te slaan, maar kies bijvoorbeeld voor vintage modellen. Deze kasten kenmerken zich door een verweerde look waarbij net als een industriële stijl gebruik wordt gemaakt van metalen en houtachtige materialen. Een lockerkast is bijvoorbeeld een goed voorbeeld, deze is populair bij deze stijlen. Maar er valt nog veel en veel meer te kiezen. Laat je op ideeën brengen bij meubelzaken en de laatste trends.

Pak de vloer aan

Een nieuwe vloer? Dit zal een groot effect hebben op je ruimte. Kies voor een houten vloer om een sterke authentieke indruk af te geven. Of ga juist voor modern uiterlijk met stijlvolle tegels die wel tegen een stootje kunnen. Om de finishing touch te geven, kan je leuke vloerkleden toevoegen in de woonkamer. Je kunt het beste een vloerkleed kopen die in goed contrast staat met de vloer. Dezelfde kleuren vallen minder snel op, kies bij een donkere vloer bijvoorbeeld een wat lichtere kleur en andersom een donker kleed bij een lichtere vloer. Ook je meubels kunnen op deze manier opvallen door te spelen met kleuren.

You may also like

Comments are closed here.