extra kamer in huis?

Wat te doen met extra kamer in huis?


Heb je een extra kamer in huis waar je momenteel niets mee doet? Dat is natuurlijk zonde. Je kunt deze extra kamer perfect inrichten als hobby- of rommelkamer, logeerkamer, thuiswerkplek of relaxruimte. Of wat dacht je van verhuren? Er zijn tal van mogelijkheden en die zetten we in deze blogpost graag op een rijtje voor je!

1. Extra kamer in huis: een hobby- of rommelkamer

Allereerst kan je de extra kamer in huis als multifunctionele ruimte gebruiken. Een ruimte waar je zowel je hobby’s kunt uitoefenen, als een plek waar je rommel kwijt kunt die je nergens anders kunt plaatsen. Denk aan de stofzuiger, boodschappenkratjes of gereedschap om klusjes mee te doen. De inrichting van deze kamer hangt grotendeels af van het soort hobby. Je kunt er bijvoorbeeld een muziekstudio van maken, maar ook een schilders- of knutselatelier.

2. Logeerkamer

Een logeerkamer is een populaire keuze voor een extra kamer. Wat betreft de gastvrijheid kan je er helemaal in los gaan, en dat geldt ook voor de inrichting van de kamer. Het is wel belangrijk om even na te denken over hoe vaak mensen daadwerkelijk zullen komen logeren. In tijden van corona is dit misschien niet zo vaak en dan is het wellicht zonde van de ruimte en kan je er beter een thuiswerkplek van maken. Een andere mogelijkheid is om alsnog een logeerbed met kledingkast te plaatsen én een bureau om aan te werken. Dan heb je de twee in één!

extra kamer thuis

3. Thuiswerkplek

Nu we met z’n allen gedurende lange tijd van thuis uit werken, is een thuiswerkplek onmisbaar. Je kunt natuurlijk prima met je laptop aan de keukentafel zitten, als je verder geen last hebt van omgevingslawaai. Maar een eigen thuiswerkplek in een aparte ruimte is toch veel aangenamer. Bovendien zal je hierdoor een stuk productiever werken. 

De thuiswerkplek is trouwens ook prima te combineren met een plaats voor hobby’s, zoals dezelfde muziekstudio of een plek om rustig te fotograferen. Lees je graag? Dan kan je ook een gezellige leeshoek voorzien. Hier vind je alvast 3 tips bij het bouwen van de perfecte leeshoek!

4. Relaxruimte

Een leeshoek is alvast een goed begin, maar wat dacht je van een volledige relaxruimte? Je kunt dit zien als een mancave of womancave waarin je jezelf even kunt terugtrekken van de buitenwereld. Maar als je met z’n tweeën woont, kan je er ook perfect een gezellige plek van maken waar jullie je samen terugtrekken. Doe er een bakje chips bij, iets lekkers om te drinken en jullie favoriete Netflix serie. Quality time gegarandeerd!

Wat te doen met extra kamer in huis

5. Extra kamer verhuren

Tenslotte kan je ook een extra kamer verhuren. Dit is wellicht niet de meest populaire keuze vanwege privacy en corona. Maar gezien de woningnood is het misschien toch iets om in de toekomst te overwegen. Je biedt iemand een dak boven z’n hoofd en je verdient er een centje aan! Verdiep je wel goed in de wetgeving, kies je huurder zorgvuldig uit en spreek samen een redelijke prijs af. Denk bij de prijs ook goed na over de geschatte kosten van de energierekening alsook de andere gemeenschappelijke lasten.

You may also like

Comments are closed here.