voorraadkast

Wat heb je altijd in de voorraadkast staan?


Men fantaseert veelvuldig over een inloopkast voor kleding, maar een voorraadkast waar je veel in kwijt kunt biedt eveneens de nodige mogelijkheden. Zowel qua food als non-food is het fijn om een voorraadje klaar te hebben staan. Denk aan onverwachte etentjes, gedoe met de elektriciteit of bulkaanbiedingen. Een ruime en goed gevulde voorraadkast is altijd handig en nog duurzaam ook. 

Non-food

Reserve-ledlampen, -batterijen en waxinelichtjes, ze komen vroeg of laat van pas. Natuurlijk ben je zuinig met elektriciteit – zo niet, dan wordt het tijd voor energie vergelijken – maar tegen een stroomuitval begin je niet veel. Vandaar de waxinelichtjes, en batterijen voor de zaklamp. Denk ook aan wat extra stoppen en zekeringen. De rest van de non-food voorraad bestaat uit wc-papier, keukenrollen, schuursponsjes, dweilen en diverse soorten folie. 

Vriezer: verdient geld en bewaart restjes

Het verbruik van energie vergelijken doe je ook wanneer je een vriezer aanschaft. Heb je er de ruimte voor in je voorraadkast, bijkeuken of op een andere plek, dan gaat dit apparaat je veel geld besparen, want je gooit nooit meer eten weg. Naast restjes pasta-, rijst- en andere gerechten (soepen en sauzen) bewaar je hier brood. Elke dag een paar sneetjes ontdooien en je hoeft niet meer te klagen dat het oudbakken is. Zit je fruitschaal te vol, gooi alles dan in de blender voor een smoothie, deze kun je invriezen. Bij onverwachte eters is het fijn als er een grote bak uiensoep ontdooid kan worden. Warm hem op, serveer er verse croutons bij en vergeet niet de huiskamer sfeervol te maken

Houdbare producten voor een klassieke pasta

Elke keer weer een klein feestje dus, onverwachte eters. Maar je hebt niet altijd iets bruikbaars in de vriezer, of überhaupt in huis. Of toch wel? Laat je inspireren door de Italiaanse keuken. Wanneer je olijfolie, tomatenpulp (polpa) en pasta in huis hebt, heb je in no time een klassieke spaghetti al pomodoro op tafel gezet. Dit soort gerechten kenmerkt zich door het lage aantal bestanddelen. Parmezaan (in een stuk keukenrol in de koelkast), knoflook (buiten de koelkast) en in de zomer verse basilicum maken het bord compleet. Naast pasta en blikken tomaten heb je natuurlijk ook meel, zout en instant gist in huis, zodat je zelf een brood of pizza kunt bakken. 

Aanbiedingen

Het loont de moeite om in het kader van de besparing wekelijks door de supermarktfolders heen te gaan. Zijn er lang houdbare producten in de reclame, dan haal je gewoon een enorme voorraad. Ook daarom is zo’n inloopkast fijn: je kunt het er allemaal kwijt. Besparen en een passie voor eten gaan vaak prima samen, dat is een fijne bijkomstigheid.

You may also like

Comments are closed here.