aan tafel

Aan tafel!


Bij jou krijgen bezoekers altijd iets bijzonders voorgeschoteld. Niet alleen de inhoud van hun bord of glas, maar ook de sfeer is niet te versmaden!

Gezelligheid kent geen tijd. Van die uitdrukking zijn al jouw bezoekers meer dan overtuigd zodra ze huiswaarts keren. En het maakt daarbij niet uit of je deze mensen net hebt ontmoet of dat ze je al jarenlang kennen, zodra je het goed aanpakt, krijgt iedereen de indruk dat de klok gewoonweg veel te snel draait. Al helemaal wanneer sfeer, smaak en stijl zich vermengen tot één haast tastbaar fenomeen. Op een manier die alleen jij voor elkaar kunt krijgen!

Maar hoe doe je dat precies? Welke elementen moeten aanwezig zijn om er een ongekende avond van te maken? En hoe groot is jouw eigen aandeel daarin?

Aanzienlijk, natuurlijk. De bijeenkomst wordt immers bij jou thuis georganiseerd. Maar laten we even alle aandachtspunten onder de loep nemen.

Sfeer

Jouw huiskamer is een toonbeeld van netheid. Misschien niet doordeweeks, maar wel zodra je gasten over de vloer krijgt. Alles is opgeruimd, schoongemaakt en praktisch ingericht. Misschien is jouw woonkamer namelijk niet gericht op het aantal bezoekers dat jij straks mag ontvangen. Zorg dus dat er ook in de woonkamer plek is voor iedereen en dat men niet over elkaar heen struikelt zodra iemand wil gaan zitten. Speel ook met de aankleding, bijvoorbeeld door lichten strategisch te gebruiken. Laat de aandacht uitgaan naar plekken die extra in de schijnwerpers mogen worden gezet om de sfeer te versterken. En kies een huisparfum uit dat bij de gelegenheid of het seizoen past.

Smaak

In wat jij op tafel zet heb jij al jouw aandacht en liefde gestoken. Dat merk je aan alles. Ten eerste om het menu dat je zorgvuldig hebt samengesteld, want je schotelt geen vis voor aan mensen die dat helemaal niet lusten of er allergisch voor zijn, bijvoorbeeld. Inventariseer daarom van tevoren wat de wensen en voorkeuren van jouw gasten op dit gebied zijn. Geef het menu vorm en print het uit op speciaal papier, zodat je voor jouw bezoekers een tipje van de sluier oplicht en dat ze ook een mooi aandenken aan de avond hebben. Kies ook niet het minste servies om op te dienen maar ga voor een kwaliteitsmerk zoals Eva Solo of een soortgelijk kaliber.

Stijl

Die laat je eigenlijk altijd al gelden. Dus ook wanneer jullie gezellig gaan natafelen met een kop koffie, thee, warme chocolademelk en een heerlijk gebakje! Maar misschien hebben jouw gasten wel behoefte aan iets anders. Een lekker glas wijn, bijvoorbeeld – hoewel je voorzichtig moet zijn in het verband mensen nog moeten rijden. Houd samen je verantwoordelijkheid hierin!
Hoe dan ook, stijl en praktische toepassing gaan samen in het Coravin systeem, dat uitschenken makkelijk maakt maar ook zorgt dat de wijn haar temperatuur en smaak zal behouden. Kies je mooiste glazen uit en proost samen op de gezelligheid!

You may also like

Comments are closed here.