klimplanten

Waarom klimplanten in de tuin plaatsen?


Het is voor veel mensen belangrijk om privacy te hebben als ze in of rondom het huis lopen. Met name als je veel in de tuin zit, wil je in alle rust kunnen genieten. Een schutting of hoge planten zorgen ervoor dat langslopende mensen niet zomaar in de tuin kunnen kijken. Voor veel mensen is een normale schutting geen optie, omdat het daardoor lijkt alsof je opgesloten zit. Klimplanten daarentegen zijn voor veel mensen wel een goede optie. In dit blogbericht vertellen we je graag waarom klimplanten in je tuin zo leuk zijn!

Verschillende soorten klimplanten kopen

Klimplanten komen in allerlei soorten en maten. Zo heb je klimplanten buiten die een hele heg kunnen worden, maar ook kleinere varianten. Ook kun je kiezen voor een hele heg, zoals de Hedera. Heb je een schutting staan, maar wil je deze eigenlijk vervangen door groen? Dan kun je er voor kiezen om een klimplant tegen de schutting omhoog te laten gaan. Hierdoor heb je niet meer in de gaten dat er een schutting staat, maar heb je wel de voordelen van een sterke schutting. Kies bijvoorbeeld voor de sterjasmijn als plant. Deze geeft naast het mooie aanzicht ook nog eens een lekkere geur!

Snelle groei van klimplanten

Een van de voordelen van klimplanten is dat het snel kan groeien. Hierdoor kun je snel genieten van een volle struik met klimplanten. Als je voor grote struiken kiest, kan dit lang duren voordat ze op een goede hoogte zijn. Een klimplant daarentegen groeit erg snel. Hierdoor is de schutting erg snel volgroeid en kun je snel genieten van de grote privacy. De klimplant heeft daarnaast een grote dichtheid, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat er mensen door de heg heen kunnen kijken.

Ben jij op zoek naar mooie klimplanten? Neem dan eens een kijkje bij de specialist van Nederland; Yarinde.nl. Door het enorme aanbod aan klimplanten slaag je altijd!

Maak je tuin aantrekkelijk voor vogels

Een ander voordeel dat je krijgt met het plaatsen van klimplanten, is dat er meer vogels en insecten naar je tuin zullen komen. Klimplanten lijken namelijk wel dicht, maar dit is zeker niet het geval. Hierdoor kunnen vogels en insecten erg gemakkelijk een nestje maken in de klimplant, zonder dat ze opvallen. Daardoor ga je steeds vaker een mooi vogeltje in de tuin kunnen zien. Het kan per klimplant verschillen welke vogels of insecten erop af komen. Het is daarom belangrijk dat je van te voren goed kijkt welke klimplant je in de tuin wilt zetten en welke vogels je wilt aantrekken. Het kan bijvoorbeeld wenselijk zijn om zoveel mogelijk wespen en muggen buiten de tuin te houden.

Maak je tuin een echte tuin!

Als je een tuin hebt aangelegd met veel tegels, kan het al snel een zeer saaie tuin worden. Hierdoor is het belangrijk dat je veel decoraties, zoals klimplanten of grote struiken toevoegt. Dit zorgt er namelijk voor dat de tuin ook een echte tuin wordt. Vervolgens ga je merken dat er meer dieren in je tuin komen en je ook een lekkere geur krijgt. Dit kun je vervolgens ook nog eens doorpakken door bijvoorbeeld vogelhuisjes op te hangen. Uiteraard zal dit afhangen van hoe groot je tuin precies is.

You may also like

Comments are closed here.