tuin-nieuw-leven-inblazen

Inspiratie om jouw tuin weer nieuw leven in te blazen 


Begint je tuin z’n charme te verliezen, of zoek je om andere redenen naar mogelijkheden om de uitstraling van je tuin een nieuwe impuls te geven? Er zijn diverse optie, wanneer je de tuin nieuw leven in wilt blazen. Heb je een taxus kopen bijvoorbeeld al eens overwogen? Met een taxus kun je een natuurlijke schutting creëren, ter vervanging van de houten schuttingen die men tegenwoordig veel gebruikt. Naast het feit dat een taxus een fraaie uitstraling aan de tuin geeft, ruikt deze haagplant vaak heerlijk. Enig nadeel van een taxus is dat je groene vingers nodig hebt om de haagplant te onderhouden. Door de taxus regelmatig te snoeien houd je deze mooi in vorm. Er zijn nog meer opties om meer uit de tuin te halen. In dit artikel lees je er meer over. 

Let op het verschil tussen bladhoudende en bladverliezende planten 

Bij het aanplanten van de verschillende borders in de tuin, heb je de keuze uit bladhoudende en bladverliezende planten. Zoals de naam al doet vermoeden, laat de bladhoudende plant je ook in het najaar en de winter genieten van groen in de tuin. Zeker in een kleinere tuin, is het verstandig om voor een wintergroene plant te kiezen. Een liguster kopen die z’n bladeren verliest maakt dat je in de winter kale plekken in de tuin kunt krijgen. Bij grotere tuinen is dit niet zo’n probleem. Je vangt het hier op door de bladverliezende liguster te combineren met een aantal wintergroene heesters. In de kleine tuin is de keuze voor een bladverliezende plant minder interessant. 

Vul de borders op met siergrassen en kruipers 

Verbeter de uitstraling van je tuin, door de kale plekken in borders op te vullen met siergrassen en kruipers. Het is haast onvermijdelijk, dat er nog wat aarde te zien is na het aanplanten van de borders. Door gebruik te maken van siergrassen vul je deze plekken op. Het maakt de tuin levendig en verbetert de uitstraling ervan. Daarbij blijven de siergrassen het hele jaar door mooi, enigszins afhankelijk van het type wat je koopt. In plaats van siergrassen en kruipers zou je de borders ook op kunnen vullen met wat houtsnippers. 

Zorg voor leven in de tuin met insecten

Er zijn verschillende planten en heesters die voor leven in de tuin zorgen; ze trekken insecten als vlinders en bijen aan. Het beste voorbeeld hiervan is de paarse vlinderstruik. Niet alleen trekt de struik insecten aan. Net als de taxus ruikt ook deze vlinderstruik erg lekker, als deze in bloei staat.  

You may also like

Comments are closed here.