hoekbank

Waarom je moet kiezen voor een hoekbank


De koning onder de banken is toch wel de hoekbank, omdat die zo ideaal is voor bijna elke woning; met zijn tweeën kun je er heerlijk in wegzakken en als met met een groep bent, zit je direct knus. Niet zo gek dus dat het normale bankstel in veel huishoudens is ingeruild voor een hoekbank. Het is eigenlijk een compacte vorm van meestal twee tweezitters. Een loungebank daarentegen is geen hoekbank, maar zitplekken worden verlengd met een poef. Iets wat je ook steeds vaker ziet.

Je kunt op verschillende manieren op een hoekbank zitten 

Een hoekbank is heel erg comfortabel en je kunt er op verschillende manier op zitten. De kussens zijn meestal zacht, waardoor je er heerlijk in weg kunt zakken. Alleen of met zijn tweeën. Zit je liever wat rechter, dan kun je bij een armsteun gaan zitten, waardoor je automatisch rechtop gaat zitten en bijvoorbeeld een goede werkhouding hebt. Ben je met zijn tweeën, dan kun dus je allebei met gemak onderuit zitten op een hoekbank, of zelfs allebei liggen.

Welke soorten hoekbanken zijn er?

Er bestaan eigenlijk twee soorten hoekbanken: één met een rugleuning aan twee kanten en één met een rugleuning en een loungegedeelte. In beide soorten kun je met zijn tweeën makkelijk liggen en heb je alle comfort van de wereld. De keuze voor een bank met of zonder loungegedeelte is heel persoonlijk. Afhankelijk van het aantal zitplaatsen, is de hoekbank plaatsbaar tegen de muren van een hoek. De hoekbank creëert op die manier een mooie afgezonderde zithoek in de kamer. De grootte is bij bepaalde meubelmerken zelf samen te stellen, doordat zitelementen aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Met een hoekbank kun je rust in de ruimte creëeren

Een hoekbank, mits goed geplaatst, zorgt voor een rust in een kamer. Dit komt doordat dit type bank een hoop ruimte inneemt en er dus vaak geen andere meubelstukken geplaatst kunnen worden. Een ruimte met verschillende kleine meubeltjes oogt een stuk drukker dan een ruimte met één grote bank. Zorg wel dat de hoekbank onderdeel van het interieur is door bijvoorbeeld deze half op een kleed te plaatsen. Hierdoor gaat hij nog meer in het interieur op, wat ook weer voor rust zorgt.

Een veel efficiëntere indeling van de woonkamer

Met een hoekbank zorg je voor een efficiënte indeling van je woonkamer. Ondanks het feit dat een hoekbank natuurlijk best wat ruimte inneemt, wordt die ruimte wel uiterst efficiënt besteed. De hoek waar hij namelijk in staat, wordt anders vaak benut voor een bijzettafeltje of een andere accessoire in huis. Nu vul je die ruimte op met een zitplek, waardoor je meer mensen een zitplek kunt bieden.

Een comfortabele hoekbank is royaal in elke zithouding, maar er zijn verschillen. Is de bank bedoeld als een actieve zitbank? Kies dan een bank met een kort zitgedeelte. Een relaxbank heeft een dieper zitvlak waar je helemaal languit op kunt liggen. Wil je de bank als longchair gebruiken? Dan dient één lengte minimaal twee meter te zijn om echt comfortabel te kunnen liggen. 

You may also like

Comments are closed here.