Waar laat je de wasmachine in huis?


Een wasmachine kopen is voor veel mensen vanzelfsprekend. Steeds meer mensen schaffen ook een droger aan. Dit zijn echter twee grote apparaten die je het liefst netjes opbergt, zodat ze niet in het oog springen en niet elke woning heeft een washok. Dit zijn enkele goede plekken voor het opbergen van de wasmachine.

Badkamer

Als er geen aparte wasruimte is in huis, is de badkamer doorgaans een voor de hand liggende plek om de wasmachine en/of droger neer te zetten. De kunst is om de apparaten een plekje te geven waar ze niet in de weg staan, zeker als je een kleine badkamer hebt. Ook behoud je zo een fijne sfeer in de badkamer. Zo kun je de wasmachine bijvoorbeeld onder de wastafel plaatsen en deze verwerken in de badkamermeubel. Ook is het een optie om een aparte kast te maken, waar de wasmachine en droger netjes in passen. Je kunt de wasmachine met een gerust hart in de badkamer plaatsen. Wel moet deze op een veilige manier op het stopcontact worden aangesloten met een trekschakelaar. Zorg er ook voor dat er voldoende geventileerd kan worden, bijvoorbeeld door een plafond- of muurventilator of mechanische ventilatie te installeren.

Keuken

Bij veel huishoudens kun je de wasmachine en droger ook aantreffen in de keuken. Je kunt de apparaten hier op een praktische manier verwerken, bijvoorbeeld naast de koelkast in de apparatenwand of onder het keukenblad. Je hebt wel wat ruimte nodig in de keuken als je een ladekast of opbergruimte vervangt door de wasmachine en droger. Wil je dat de apparaten niet in het zicht staan? Dan plaats je hier gemakkelijk een deurtje voor nadat je de wasmachine hebt aangesloten, net als bij de andere keukenkasten. Het nadeel van een wasmachine in de keuken is dat je hier ook je eten klaarmaakt. Hygiëne speelt hier een belangrijke rol. Leg je vuile kleding dus nooit op het aanrecht en zorg ervoor dat je altijd je handen wast nadat je de vieze was in je handen hebt gehad.

Trapkast

Heb je een trapkast in huis? Deze handige opbergruimte kun je voor een groot aantal verschillende doeleinden gebruiken. Misschien heb je de trapkast in gebruik als berging, als voorraadkast of heb je de ruimte ingericht als werkplek. Het is ook een goede optie om de trapkast in te richten als washok, zodat je ruimte hebt voor de wasmachine en droger en deze apparaten niet in de weg staan. In dit geval moet je er vaak nog wel voor zorgen dat er elektriciteit, een kraan en een afvoer in de trapkast aanwezig zijn. Vervolgens kun je de wasmachine wegwerken achter een deur of gordijn zodat deze niet in het oog springt.

You may also like

Comments are closed here.