sfeervolle badkamer

Tips voor een fijne sfeer in de badkamer


Niets zo fijn na een drukke dag dan lekker bijkomen in bad of net iets te lang onder de douche te staan. Om echt te ontspannen is het belangrijk dat het interieur van je badkamer een relaxte sfeer uitstraalt. Zo maakt het een groot verschil of je een complete douchecabine hebt, of dat je een inloop douche hebt met dubbele regenkop. Hieronder enkele tips hoe je een fijne sfeer creëert in jouw badkamer.

De verlichting bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer

Badkamers hebben vaak een plafonnière die de hele badkamer verlicht. Niet bepaald sfeervol. Van de andere kant heb je dit type verlichting wel nodig als je bijvoorbeeld gaat schoonmaken. Dus die plafondlamp kun je het beste laten hangen, maar dan combineren met kleinere lampen die de juiste sfeer neerzetten. Heb je niet voldoende ruimte om dat te doen, dan kun je er ook voor kiezen om die die plafondlamp dimbaar te maken. Op die manier heb je de best of both worlds: fel licht als dat nodig is en gedimd licht als je een fijne sfeer wil neerzetten.

Kies voor rustgevende kleuren in de badkamer

Ook het kleurgebruik in de badkamer werkt mee aan de sfeer in die ruimte. Het beste kun je dan ook kiezen voor rustgevende tinten. Met felle kleuren is het nu eenmaal wat moeilijker om te relaxen. Als je accessoires niet de juiste kleuren hebben kun je dit makkelijk veranderen door bijvoorbeeld wat nieuwe dingen aan te schaffen, in bijvoorbeeld aardetinten. Als het de tegels zijn die niet de juiste kleur hebben, kun je de badkamer het beste wat donkerder maken door het licht uit te doen en kaarsen aan te steken. Daardoor zijn de kleuren minder fel. 

Rustgevende geur in de badkamer

Een belangrijk onderdeel om te kunnen ontspannen is geur. Hier kun je natuurlijk alle kanten mee op. Je kunt bijvoorbeeld geurstokjes neerzetten of een geurkaars, of gebruikmaken van een bruisbal of olie die je in bad doet. Experimenteer hier gerust mee om erachter te komen wat jou het meest doet ontspannen.

Regelmatig opruimen

In een rommelige badkamer kom je niet volledig tot rust. Het is dus belangrijk om op te ruimen. Als je kasten met deuren ervoor hebt kun je gewoon alles mooi wegstoppen. Maar als je een open kast of planken hebt, kun je bijvoorbeeld een mooie opbergbox neerzetten en daar alles in doen, zodat het geheel er toch opgeruimd uitziet. Liggen je handdoeken op een zichtbare plek? Maak er voor de verandering eens rolletjes van, dit creëert echt een spa-gevoel.

You may also like

Comments are closed here.