Visgraat tafels: De trend van het moment!


Een sfeervolle visgraat tafel is een echte musthave in het interieur. Het is uniek, luxe en net even wat anders. Het welbekende patroon zagen we het laatste jaar al steeds meer terug komen in het interieur en langzaamaan zien we ook steeds meer visgraat tafels. Het is wel duidelijk, wij houden nou eenmaal van het visgraat patroon! Daarnaast staat het ook nog eens super leuk in het interieur. Het motief zorgt er namelijk voor dat je een echte eyecatcher krijgt in de ruimte. Combineer de tafel met een aantal leuke accessoires en maak de inrichting helemaal af. In deze blog lees je alles over deze trend en waarom jij vandaag nog een visgraat tafel aan moet schaffen! 

Waar komt het vandaan?

Eerst beginnen we even bij het begin. Waar komt dat patroon toch vandaan? Het visgraat motief is al eeuwenoud. Het patroon zagen we namelijk al terug in de 16e eeuw. Het motief zagen we daar veelal terug in paleizen en kastelen. Het kwam overal in terug, van de vloeren tot aan de meubelstukken. Het straalde namelijk luxe uit en dat was erg belangrijk in die tijd. Visgraat tafels hebben dus hun oorsprong te danken aan vroeger. En zoals vaker zien op het gebied van interieurtrends is dat de geschiedenis zich weer gaat herleven. Het is dus helemaal niet gek dat het visgraatmotief weer helemaal hot en terug is. 

Een echte trend! 

Het succes van de visgraat tafels is te danken aan de luxe en unieke uitstraling die zij geven aan het interieur. Het is minder opvallend dan een visgraat vloer, maar toch draagt het enorm bij aan de uitstraling! Door een visgraat tafel of salontafel toe te voegen aan het interieur, kun je het patroon op een subtiele maar toch zichtbare manier in het interieur toepassen. Makkelijk wanneer je niet gelijk de hele vloer eruit wil halen! 

Combineren is een fluitje van een cent! 

Nu denk je misschien dat zo’n druk patroon lastig te combineren is, maar daar is helemaal niets van waar! Het is juist een enorm makkelijk patroon om te combineren. Visgraat verwerkt in een tafel zien we terugkomen in het tafelblad. Wanneer je de tafel dekt voor een gezellig etentje, is het patroon de echte eyecatcher! Zet er een paar enorm comfortabele stoelen bij aan en je het wordt uren lang natafelen aan de prachtige visgraat tafel. Daarnaast past het goed binnen verschillende interieurstijlen. Het patroon zien we veelal terug in moderne interieurs in combinatie met zwart en stalen deuren. De visgraat tafel hier aan toe voegen is dan ook zeker een combinatie waar het goed mee zit. Maar niet alleen in een industrieel interieur past de visgraat tafel goed. Juist ook in een industrieel interieur komt deze tafel enorm goed tot zijn recht. De combinatie van hout en metaal en daarbij ook nog eens het trendy patroon maakt dat de tafel enorm goed in een industrieel interieur past. 

Een visgraat salontafel in de woonkamer

Naast dat we veel visgraat eettafels zien, zien we ook steeds vaker een moderne visgraat salontafel. Een salontafel is natuurlijk sowieso een onmisbaar item in de woonkamer. Het is de plek waar je het drinken en de hapjes op kwijt kunt. Op de grond alles neerzetten is ook niet het meest ideale natuurlijk. Het is hét meubelstuk dat lekker centraal in de woonkamer geplaatst kan worden. Om ook in de woonkamer een unieke touch toe te voegen, is ook hier het visgraat patroon erg leuk! Het tafelblad van de salontafel leent zich perfect voor het visgraat patroon. Het is subtiel en perfect voor wanneer je de elementen langzaamaan in het interieur wilt introduceren. Wil je het nog meer subtiel houden? Denk dan bijvoorbeeld eens aan het visgraatpatroon op de lade! Dit brengt het patroon op een subtiele wijze terug en kun je er langzaamaan aan wennen. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om het visgraat patroon toch terug te brengen in de tafel. 

You may also like

Comments are closed here.