verschillende vloeren voor verschillende ruimtes

Verschillende vloeren voor verschillende ruimtes


Als je een nieuwbouwwoning aanschaft of een bestaande woning wilt renoveren, kom je voor de keuze te staan welk type vloer je het beste kunt plaatsen. Afhankelijk van jouw voorkeuren, woonstijl en vooral het type ruimte, zijn er tal van opties. Denk aan laminaat, parketvloeren, vinyl vloeren, keramische vloertegels of pvc vloeren. Maar wat zijn nu eigenlijk geschikte vloerstijlen per ruimte? Je leest hieronder wat de mogelijkheden zijn voor de belangrijkste ruimtes en kamers in jouw woning.

De woonruimte

In de keuken zijn er diverse opties om als vloerbekleding te gebruiken. Pvc vloeren zijn een vloersoort die steeds populairder wordt in woonkamers. Pvc vloeren hebben als voordeel dat ze lang meegaan. Langer dan laminaat vloeren of vinyl vloeren. Verder hebben ze een glad oppervlakte en zijn ze gemakkelijk te onderhouden. Houd je van een natuurlijke uitstraling, dan kun je kiezen voor pvc vloeren met een houtprofiel. In de woonkamer kun je verder ook gebruikmaken van laminaat, parket of vinyl vloeren, afhankelijk van jouw precieze eisen en wensen.

De keuken: kies voor hygiëne en uitstraling

Pvc vloeren zijn, vanwege hun waterdichte oppervlakte en het feit dat ze goed schoon te houden zijn, prima om in de keuken te gebruiken. Maar ook vinyl vloeren doen het sinds enkele jaren goed in de keukenruimte. Vinyl vloeren zijn namelijk goedkoop, eenvoudig te leggen en ook verkrijgbaar in allerlei kleuren, patronen en uitvoeringen. Houd je van een meer klassieke keuken uitstraling, dan kun je beter gaan voor klassieke tegels in de keuken. Verder is een gietvloer een optie. Gietvloeren zijn robuust, gemakkelijk in het onderhoud, duurzaam, eenvoudig schoon te houden en daarmee hygiënisch.

De hal: een veelgebruikte ruimte

Houd je van gezelligheid, dan is parket in de hal leggen een idee. Nadelig aan parket is wel dat dit snel slijt. En laat de hal nu precies de ruimte zijn waar veel gelopen en gestommeld wordt. Wil je het jezelf wat gemakkelijker maken, kies dan voor een sterke vloerbekleding in de hal, zoals vinyl of keramische vloertegels.

De badkamer: tijdloos, praktisch en hygiënisch

Heb je voldoende te besteden, dan zijn grote tegels op de badkamervloer een prima optie. Niet alleen creëer je hiermee een tijdloos interieur dat de tand des tijds kan doorstaan, ook heb je veel keuze uit modellen, kleuren en patronen vloertegels voor in de badkamer. Praktisch en hygiënisch zijn verder linoleum vloeren, gietvloeren of waterdicht laminaat.

De slaapkamer: sfeer en warmte

De populairste vloerbedekkingen voor in de slaapkamer zijn laminaat of parketvloeren. Deze zorgen voor een warme sfeer en zijn relatief voordelig in de aanschaf. Ook de traditionele vloerbedekking van stof doet het in slaapkamers goed. Deze is immers lekker comfortabel als je met blote voeten het bed uitstapt in de vroege ochtend.

You may also like

Comments are closed here.