pvc kliklaminaat

Verschillende soorten PVC vloeren, voordelen en tips!


De pvc-vloer wordt steeds populairder

In het afgelopen decennium is de populariteit van pvc-vloeren enorm toegenomen. Pvc vloeren worden ook wel vinylvloeren genoemd en worden gemaakt van kunststof, specifiek polyvinylchloride (pvc). Omdat deze vloeren een aantal zeer positieve eigenschappen heeft, zijn ze zowel onder particulieren maar ook in het bedrijfsleven steeds gewilder geworden. 

Pluspunten van pvc-vloeren

pvc-vloer

Het feit dat steeds meer mensen kiezen voor het leggen van een vinylvloer, is niet zo verwonderlijk. Een pvc-vloer heeft namelijk behoorlijk wat pluspunten vergeleken met andere vloersoorten, zoals tegels, laminaat, parket of tapijt. 

  • Pvc kliklaminaat is perfect te combineren met nagenoeg elke type interieur. Dit komt omdat pvc kliklaminaat in allerlei stijlen verkrijgbaar is. Zo kun je kiezen voor houtlook pvc, visgraat pvc, tegellook pvc, zelfklevende pvc vloeren of egale pvc in allerlei kleursoorten.
  • Aantrekkelijk aan pvc vloeren is de lange levensduur. Pvc vloeren koop je voor de lange termijn. Of je nu kiest voor visgraat pvc of tegellook pvc: je kunt rekenen op een duurzame vloer die zonder intensief onderhoud minstens 25 jaar meegaat.
  • Pvc vloeren staan erom bekend dat ze akoestisch prima isoleren. Ze zijn stil en geluiddempend. Daarom kun je di vloertype uitstekend gebruiken in gehorige tussenwoningen of in appartementen.
  • Vloerbedekking van pvc is heel eenvoudig te reinigen. Doordat het oppervlakte glas is, kun je met een stofzuiger of natte dweil snel het vloeroppervlakte schoonmaken. Voordelig aan het gladde oppervlakte is natuurlijk ook dat er geen vocht in de pvc-vloer kan trekken. De kans op vochtschade of vlekvorming is daardoor nihil.
  • Een vloer met pvc kliklaminaat kun je perfect voorzien van vloerverwarming. Een pvc vloer laat goed warmte door, zodat vloerverwarming optimaal tot zijn recht komt.
  • Een vloer met pvc, of het nu een visgraat pvc vloer is of tegellook pvc, kan in principe zonder platte plakplinten afgewerkt worden. De pvc vloerbedekking kun je namelijk strak vastlijmen tegen een wand met staande plinten.

Pvc vloeren zijn goed bestand tegen intensief gebruik en beschadigen niet snel. Een nadeel is wel dat je voor de bovengenoemde voordelen een hogere prijs betaalt meer m2, dan bijvoorbeeld bij laminaat of parket. Verder is een egaal afgewerkte basisvloer als ondergrond een vereiste. 

Enkele nuttige legtips voor pvc vloeren

Pvc-laminaat kun je prima zelf leggen. Zeker als je kiest voor zelfklevende pvc vloeren of kliklaminaat pvc. Onze belangrijkste tip is om te zorgen voor een strakke en egale ondergrond, voordat je de vloer legt. Besteedt verder voldoende aandacht aan het goed verlijmen van e vloer langs de randen, zodat de randen goed blijven vastzitten.

You may also like

Comments are closed here.