Verbouwen met kinderen: 5 handige tips


Heb je een woning gekocht en wil je deze graag renoveren? Droom je van meer lichtinval in de woonkamer of wil je graag een nieuwe vloer in de slaapkamer leggen? Verbouwen kan veel stress met zich meebrengen, zeker als je kleine kinderen hebt. Toch kan je zo’n stressvolle renovatie best wel doorkomen als je het goed aanpakt. In deze blogpost delen we vijf handige tips om je woning te verbouwen mét kinderen!

Verbouwen met kinderen 5 handige tips

1. Verbouwen met kinderen: zoek een oppas

Je woning verbouwen en ook nog op de kinderen letten? Dat is zeker niet te onderschatten. Je hoeft echt niet alles in je eentje te doen want dan geef je jezelf alleen maar stress. Daarnaast is het voor kinderen niet leuk om altijd in het stof te zitten. Ga daarom op zoek naar iemand die op de kinderen kan passen terwijl jij bezig bent klussen. Zo hoef je je alvast geen zorgen te maken over de kinderen en kan je goed doorwerken.

2. Veiligheid staat voorop

De veiligheid is natuurlijk ook heel belangrijk. Het veiligste is om verbouwingswerken uit te voeren wanneer de kinderen niet in de buurt zijn. Zeker als het om gevaarlijke werken gaat zoals afbraak- en sloopwerken of lawaaierige werken zoals tegels zagen. 

Zijn de kinderen toch eens aanwezig tijdens de verbouwing? Let dan heel goed op met alle toestellen en werkgerief in huis. Kinderen vinden het ontzettend leuk om volwassenen na te doen en zouden wel eens snel met een boormachine in hun handen kunnen staan. Laat daarom geen gevaarlijke toestellen rondslingeren. Zet zoveel mogelijk spullen op plekken waar de kinderen niet bij kunnen.

5 handige tips als je gaat verbouwen met kinderen

3. Bescherm je meubels

Heb je al gedacht aan je meubels? Je wilt uiteraard niet dat je meubels tijdens de verbouwing kapot gaan of beschadigd raken. Een ongeluk is snel gebeurd, zowel door de kinderen als jezelf. Je kunt dit voorkomen door een opslagruimte voor je meubels en andere spullen te voorzien. Hoe veel spullen je precies opslaat, kies je helemaal zelf. Bovendien kan je de opslagruimte zo lang huren als nodig. Of het nu voor een paar dagen, maanden of zelfs jaren is. Als je meubels op een veilige plek staan, hoef je je daar alvast geen zorgen over te maken.

4. Houd minstens één ruimte netjes

Op het eerste zicht lijkt het misschien moeilijk om alles netjes te houden tijdens de verbouwing. Onze tip is om minstens één ruimte in huis netjes te houden. Zo heb je alvast een ruimte waar je samen kunt eten en spelen met je kinderen. Ook voor huishoudelijke taken is een aparte ruimte erg handig. Je moet toch ergens kunnen koken en boodschappen stockeren? 

5. Voorzie genoeg quality-time met de kinderen

Tenslotte is quality-time met de kinderen heel belangrijk. Je bent wellicht geneigd om alsmaar bezig te zijn met de verbouwing. Je wilt er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf zijn. Echter mag je niet vergeten dat de kinderen en jijzelf regelmatig nood hebben aan ontspanning. Leg het werk eens een dagje stil en doe iets leuks met de kinderen. Voor kinderen is het niet leuk als hun ouders alleen maar bezig zijn met werken. 

Lukt het qua drukte of tijd echt niet? Dan kan één van beide ouders verder werken terwijl de andere ouder met de kinderen op pad gaat. Zo zijn jullie er om de beurt toch eens uit en zijn de kinderen ook blij!

verbouwen met kinderen

You may also like

Comments are closed here.