velours bankstel

Tips voor het vinden van het ideale bankstel


Een geschikte bank is belangrijk. Daarop kun je tenslotte heerlijk ontspannen, uitrusten en gezellig met familie en vrienden bijkletsen. Hoe vind je nu de ideale bank die precies bij jou past? Sommige winkels, zoals bijvoorbeeld bankstyle, geven op hun website handige tips. Hier volgen er ook nog een paar:

Jouw wensen

Wat is voor jou persoonlijk het belangrijkst? Eigenlijk is dat toch wel de voornaamste tip. Je kunt advies krijgen over de stof, de afmeting en de vorm, maar het is vooral prettig als jij blij bent met de bank. Houd je van netjes, strak, modern, klassiek, rommelig of modern? Moet de bank lang netjes blijven of vooral een gezellige uitstraling hebben? Probeer dit helder te hebben voordat je op zoek gaat naar het ideale bankstel.

De afmeting

Het is wel net zo prettig als het bankstel goed in de woonkamer past. Bedenk ook met hoeveel mensen je er op wilt kunnen zitten. Wist je dat banken in een showroom altijd kleiner lijken dan ze zijn? Verkijk je daarop dus niet. Denk bij afmetingen ook aan de diepte en de breedte. Heb je korte of juist lange benen? Allemaal belangrijk om mee te nemen bij je overwegingen. Wil je het liefst een hoekbank? Doe dit vooral als je een grote woonkamer hebt. Anders wordt de ruimte snel vol en propperig. In een grote ruimte is een hoekbank juist een aanwinst.

De stof

Waar ga je het bankstel neerzetten? Komt er regelmatig zonlicht op de bank? Kijk dan goed naar de stof die je kiest. Het zou jammer zijn als er al snel verkleuring optreedt. Zitten er vaak kleine kinderen op de bank of vind jij het prima om uitgebreid te eten en te drinken op het bankstel? Neem dan een stof die gemakkelijk schoon te maken is. Denk dan aan een vuilafstotende stof en misschien een iets donkerder kleur.

Zitcomfort

Wordt het bankstel een blikvanger of juist een meubelstuk waarop je heerlijk neerploft? Hoe belangrijk is het zitcomfort voor jou? Wil je op een ultieme manier kunnen relaxen, kies dan een bankstel met een diepere zit en zachte kussens. Liever een actieve zitbank? Ga dan voor een kort zitgedeelte.

You may also like

Comments are closed here.