woonsfeervol huis in spanje

Tips bij de aanschaf van een tweede huis


Heb je plannen om een tweede huis aan te kopen? Een fijn vooruitzicht! Heel wat mensen kopen een tweede huis om er op vakantie te kunnen gaan. Het is daarnaast ook een goede investering, gezien je het huis kan verhuren tijdens de periodes dat je er zelf niet in wilt verblijven. 

Zo kan je bijvoorbeeld een huis in Spanje kopen om er zelf lekker te overwinteren en het dan in het hoogseizoen verhuren. Maar waar moet je juist op letten bij deze aankoop?

Locatie

Bij de aanschaf van een huis is de locatie één van de belangrijkste factoren. Wil je graag dicht bij de zee wonen, in een bruisende stad of toch op het platteland? Heb je eigen vervoer nodig om het huis te bereiken? Dit zijn allemaal belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voor je op zoek gaat naar een huis.

Naast je eigen wensen is het ook verstandig om rekening te houden met de verhuurbaarheid van het huis. Zo zijn huizen die dicht bij een mooi strand of in een mooi stadscentrum liggen makkelijker te verhuren dan huizen ergens op het platteland.

Staat van huis

Een andere belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is of je bereid bent om werken uit te voeren. Sommige mensen verkiezen een huis dat nog kan verbouwd worden naar eigen voorkeur. 

Anderen verkiezen een huis dat af is en geen extra gedoe oplevert. Indien je ervoor kiest om een huis te kopen dat gerenoveerd moet worden, moet je dit uiteraard goed incalculeren in je budget. Verder moet je er ook rekening mee houden dat een verbouwing best lang kan duren.

Grootte en type huis

Bij de keuze van een tweede huis kan je gaan van een simpele studio in de stad tot een hele boerderij. Bedenk hierbij wel dat een huis steeds onderhoud vraagt. Zo kan een boerderijtje heel idyllisch lijken, maar is het ook een hele verantwoordelijkheid, zeker vanop afstand.

Budget

Al laatste is er natuurlijk je budget. Bij het bepalen van het budget dat je wilt besteden, moet je allereerst een keuze maken tussen lenen of niet. Als je gaat bijlenen heb je uiteraard meer opties, maar kan bijvoorbeeld de verhuurbaarheid van het huis ook belangrijker worden.

De aanschaf van een tweede huis is een spannende en leuke zaak, zolang je op voorhand goed nadenkt over je wensen en mogelijkheden!

You may also like

Comments are closed here.