badjas

Soorten badjassen die je moet kennen!


We houden er allemaal van om in onze badjassen te zitten, tv kijken of films kijken na een goede en ontspannende douche. Je weet dat dat zo aangenaam en comfortabel is. Iedereen gebruikt badjassen in huis, in de Spa of bij het zwembad. Op Badjas.nl is er een badjas voor iedere gelegenheid.

Wat is een badjas?

De badjas is een soort handdoek die al sinds de oudheid is gemaakt voor de behoeften van kinderen. In eerste instantie werden deze geïntroduceerd voor de behoefte van kinderen. Maar in de tweede helft van de negentiende eeuw werd de badjas door een aantal specifieke mensen gedragen. Sinds die tijd komt wordt de badjas steeds meer gebruikt en komt het vaker voor. Het dragen van badjassen in Turkse baden zijn de gewoontes die sinds de oudheid zijn doorgegaan. De badjas kwam van het Arabische woord “burnus” en werd ook veel gedragen in de Ottomaanse baden. I

Soorten badjassen

Er zijn verschillende soorten gewaden, stoffen en stijlen. Ze verschillen van toepassingsgebieden en doeleinden. Badjas.nl heeft er een heel assortiment van. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor badjas heren. Misschien zijn lichtgewicht en wafel badjassen beter voor bij het zwembad, badstoffen badjassen zijn ideaal na het douchen. Laten we dieper ingaan op de soorten badjassen.

  • Klassieke badjassen
    Badjassen in klassieke stijl hebben de meeste voorkeur. Klassieke badjassen hebben een riem, strikbanden in de taille en zakken aan twee kanten. Badjassen in klassieke stijl hebben over het algemeen een sjaalkraag. Klassieke badjassen zijn gemaakt van badstof, lichte katoenen stof, bamboe, velours, linnen, satijn, polykatoen of pluche microfleece.
  • Kimono Badjassen
    Kimono-badjassen zijn een van de meest comfortabele om te gebruiken. Deze stijl heeft over het algemeen de voorkeur voor kamerjassen en badjassen. Badjassen in kimonostijl hebben de voorkeur van zowel mannen als vrouwen. Badjassen in kimonostijl hebben geen sjaalkraag en zijn plat. Ze hebben een riem of riemlus van dezelfde stof, afhankelijk van het model dat je kiest. Er zitten twee zakken op. Soms hebben ze een capuchon.
  • Badjassen met capuchon
    vrouwen dragen een witte badjas met capuchon Badjassen in de stijl van een kap zijn meestal warm en gezellig. Ze hebben een ruime capuchon die je hoofd en nek warm houdt op koude dagen. Badjassen met capuchon hebben meestal de voorkeur voor kinderen. Hiernaast zijn ze ook perfect voor gebruik wanneer je uit een jacuzzi of bad stapt. Hij houdt je namelijk lekker warm!

You may also like

Comments are closed here.