houtpellets

Schoon stoken met houtpellets


Letterlijk en figuurlijk helemaal hot!

Schoon stoken is tegenwoordig helemaal hot. Letterlijk en figuurlijk. Bij het verwarmen van de woning wil je natuurlijk zo duurzaam en voordelig mogelijk stoken. Door houtpellets te stoken met een kwalitatief goede pelletkachel, kan er optimaal rendement behaald worden en zo schoon mogelijk gestookt worden. Maar ook de houtpellets die je gebruikt moeten in orde zijn en van goede kwaliteit. Zo kun je prima houtpellets bestellen via Openhaardhout-gigant.nl en die gebruiken voor jouw kwaliteitskachel. Maar welke voordelen hebben pelletkachels met pellethout zoal? En wat is de reden dat je met deze houtkachels zo schoon kunt verwarmen?

Voordelen van pellethout stoken met een pelletkachel

Houtkachels met houtpellets vallen vooral op door het uitstekende rendement. Dit voordeel is meteen ook de verklaring voor het feit dat je met houtpellets schoon kunt stoken. Qua rendement kun je namelijk uitgaan van 90% tot 95%. Dit houdt in dat bijna alle benodigde energie omgezet wordt in warmte. Een tweede voordeel van houtpellets is het eenvoudige gebruik. Pelletkachels werken volledig automatisch. Bij de meeste houtpelletkachels kan de temperatuur zelfs op afstand bediend worden. Pelletkachels zijn dan ook zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen. Ten derde zijn pelletkachels milieuvriendelijk, omdat doorgaans al het hout wordt verbrand en er nauwelijks sprake is van CO2-uitstoot. En ten slotte is het ideaal dat de brandstof in balen wordt geleverd. Er hoeft dus niet gesjouwd te worden met houtblokken. Dat scheelt een hoop gesjouw en gesjor.

Schoon verwarmen met een houtkachel

Stoken met een houtkachel betekent dus dat je efficiënt stookt en bijdraagt aan een reductie van de CO2-uitstoot op aarde. Daarom kunnen er ook steeds meer mensen an het gas af, wat aanzienlijk beter is voor het milieu, specifiek de luchtkwaliteit en de gezondheid van onze leefomgeving. Tegelijk helpen pelletkachels daarmee
om de verduurzaming van jouw woning een aantal stappen verder te brengen. Aangezien de Nederlandse woningen de komende jaren energiezuiniger dienen te worden, door bijvoorbeeld isolatie en gebruik van natuurlijke brandstoffen cq. biomassa, zet je met een pelletkachel alvast een goede stap in de betreffende richting. Succes met de aankoop van jouw kachel en vergeet niet om houtpellets van goede kwaliteit te kopen. Dan doe je een beste duit in het zakje van de verduurzaming van onze leefomgeving.

You may also like

Comments are closed here.