interieurinspiratie

Op de hoogte blijven van de laatste woontrends? Zo doe je het


Iedereen wil natuurlijk dat zijn huis er op z’n best uitziet, maar het kan soms best moeilijk zijn om de laatste trends bij te houden en na te leven. Wie heeft immers het geld om alles voortdurend opnieuw in te richten? En waarschijnlijk heb je ook niet alle tijd om de laatste trends op het gebied van wonen en interieur steeds bij te houden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je geen stijlvol huis kunt hebben.

Als je een beetje op de hoogte wilt blijven van de nieuwste trends, zijn er een paar eenvoudige manieren om dat te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een paar van je favoriete design bloggers en influencers volgen op social media. Hieronder lees je wat je nog meer kan doen om op up-to-date te blijven.

Bezoek regelmatig een woonwinkel

Tegenwoordig kun je alles online kopen, wat natuurlijk ontzettend handig is! Maar als het gaat om je interieur kun je eigenlijk toch het beste fysiek een woonwinkel bezoeken. Meestal zijn woonwinkels helemaal volgens de laatste trends ingericht en word je daar ondergedompeld in de mooiste ontworpen hoekjes en kamers. Woonwinkel Amsterdam is daar een goed voorbeeld van, want zij zijn specialist op het gebied van wonen en slapen. En als je een afspraak maakt in de winkel krijg je professioneel advies op maat. Door een bezoek te brengen aan een woonwinkel, kun je ook het materiaal voelen en de kleuren van dichtbij zien. Maar natuurlijk ook even plaatsnemen aan je toekomstige eettafel en voelen of de bank die jij op het oog hebt wel lekker zit. Het kan tijdens zo’n bezoek allemaal! Dus laat je vooral adviseren én inspireren tijdens jouw bezoek aan een goede woonwinkel.

Koop woon-magazines ter inspiratie

Neem een abonnement op een leuk woon-magazine of koop af en toe een los exemplaar in de winkel en blader hier regelmatig doorheen. Deze tijdschriften volgen de trends op de voet en zijn dus altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Door regelmatig te bladeren door een woon-magazine, zul je al snel de patronen zien en de trends doorhebben. Maar er zijn natuurlijk ook bepaalde stijlen die altijd in de trendlijsten staan vanwege hun tijdloze design. Die zul je dan dus ook altijd terug blijven zien in de bladen. Investeren in tijdloze kwaliteitsstukken die jarenlang meegaan is dus eigenlijk altijd een trend. En dat kan van alles betekenen, van het investeren in een kunstwerk tot een nieuw meubelstuk aan je huis toevoegen. Het helpt je niet alleen geld te besparen op de lange termijn, maar het zorgt er ook voor dat je huis er altijd op zijn best uitziet. Daarnaast is het een hele duurzame manier om toch mee te gaan met de trends en kun je jouw interieur weer met leuke woonaccessoires up-to-date houden.

Kijk tv-programma’s over interieur

Naast geïnspireerd worden en op de hoogte blijven via interieurblogs en magazines, kun je natuurlijk ook nog steeds tv-programma’s kijken over interieur. Ga er even lekker voor zitten met een kopje thee of kop koffie en raak geïnspireerd door al het moois wat er voorbijkomt. Een nadeel: je wil na het kijken van zo’n programma bijna altijd wel iets aan je eigen huis veranderen. Dus kijken op eigen risico. Veel plezier!

You may also like

Comments are closed here.