hot tub

Ook zo’n zin in een eigen hottub?


Ben je op zoek naar een ultieme manier van ontspannen en tot rust komen waarvoor je niet langer de deur uit moet? Je eigen hottub plaatsen geeft je zoveel voordelen dat het vast en zeker het overwegen meer dan waard is.

Wat is een hottub?

Een hottub is een ronde houten ton waarvan het water wordt verwarmd tot ongeveer 38 graden Celsius door middel van een houtkachel. Hoewel de oorsprong van de hottub in de Scandinavische landen te zoeken is, vinden we ze tegenwoordig ook steeds meer bij ons. De vele voordelen die eraan verbonden zijn, zijn een prima verklaring voor die trend.

Ontdek welke gezondheidsvoordelen een hottub je te bieden heeft

Geniet van een betere slaap

In een hottub gaat je lichaamstemperatuur aan flink stuk omhoog. Net die verhoging zorgt ervoor dat je aan de ene kant makkelijker de slaap kan vatten en aan de andere kant dat je beter doorslaapt. Door te genieten van een goede nachtrust kan je de volgende dag opstaan met een energiek en fit gevoel. In het ideale geval maak je gebruik van de hottub zo’n anderhalf uur voor je gaat slapen met een duur van ongeveer een kwartier.

Maak komaf met stress en angsten

Het warme water in combinatie met het geluid en de beweging van het water geven je een ontspannen en rustig gevoel. Stress en angsten maken op die manier minder kans zich meester van je te maken en je gaat een stuk meer ontspannen door het leven. De hottub is dus een perfecte manier om letterlijk en figuurlijk spanningen weg te spoelen.

Verminder pijn en bevorder herstel

Voor mensen met chronische en auto spier- en gewrichtspijnen is het gebruik van de hottub een absolute aanrader. De warmte verbetert de bloedsomloop, laat de spieren ontspannen en vermindert ontstekingen. Mensen die lijden aan chronische aandoeningen merken een verbeterde flexibiliteit en meer kracht waardoor een normaal functioneren makkelijker haalbaar is.

Optimaliseer je bloeddruk

De hottub heeft ook een positieve invloed op de bloeddruk. Door de warmte gaat het hart namelijk harder werken. De bloedsomloop versnelt, het lichaam wordt warmer, de cellen zetten uit en de weerstand tegen het hart vermindert. Er is dus sprake van een verhoogde hartslag, maar een verlaagde bloeddruk en dat is niets anders dan goed nieuws.

Geef hoofdpijn geen kans

Op regelmatige basis af te rekenen krijgen met hoofdpijn en migraine heeft een serieuze in invloed op het welbevinden. Het rustgevende effect van de hottub in combinatie met de vaatverwijdering heeft een vermindering van de klachten tot gevolg.

Laat je huid stralen

Omdat stress en spanning versnelde huidveroudering in de hand werken, kan je ook stellen dat de hottub goed is voor een stralende huid. De verhoogde circulatie dankzij het warme water zorgt ook voor een betere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de huid. Een gezonde, stralende en gave huid is een leuk extra voordeel van het gebruik van de hottub.

Een hottub plaatsen kan een grote investering lijken, toch weegt dit niet op tegen de talrijke voordelen die het gebruik ervan met zich meebrengt. Je zal zien dat je al snel je hottub niet meer kan missen.

You may also like

Comments are closed here.