nieuwe start interieur

Nieuwe start in je interieur: zo geef je je woonkamer een frisse uitstraling


Kun je wel een frisse start in je interieur gebruiken? Denk aan het aanpakken van de woonkamer: op deze plek in huis ben je veel te vinden. Daarom is het zo belangrijk dat je er een comfortabele plek van maakt. Een frisse upgrade helpt hier zeker bij. Zó pak je het goed aan.

Grote aanpassing: nieuwe meubels

Heb je al heel lang dezelfde meubels? Zeker als ze afgesleten zijn, is het raadzaam om aan iets nieuws te denken. Ook als je erop uitgekeken bent geraakt, kun je voor verandering zorgen. Pak het meteen goed aan: haal meubels van een uitstekende kwaliteit in huis. Een Rolf Benz bank bijvoorbeeld, bekend om een prachtig design. Een Rolf Benz bank gaat jarenlang mee: je kunt er weer een flinke tijd mee vooruit. Dat niet alleen, ook de looks van de Rolf Benz bank mogen er zijn. Ga voor een kleur die je mooi vindt, om de bank aan te laten sluiten op jouw smaak.

Frisse kleuren in huis

Over kleuren gesproken! Let erop dat je frisse kleuren terug laat komen in de woonkamer. Je hebt veel opties om uit te kiezen, zoals wit, zand, bruin, groen, geel, roze en oranje. Blijf liever bij lichte kleuren in plaats van donkere kleuren, als je een frisse uitstraling in huis belangrijk vindt. Al kun je de lichte kleuren zeker combineren met details van donkere kleuren, om voor variatie te zorgen. Je wilt uiteraard niet dat het geheel eentonig wordt.

Nieuwe accessoires

De details in de woonkamer? Dat zijn de accessoires! Alhoewel, ze spelen eigenlijk een behoorlijk grote rol. Je kijkt er immers dagelijks weer tegenaan! Haal van tijd tot tijd nieuwe accessoires in huis. Denk aan een hippe vaas met een verse bos bloemen. Ga eens voor een ander kunstwerk aan de muur. Of denk weer aan een heel ander decoratiestuk – het is maar net waar je de ruimte voor hebt in jouw woonkamer. Zo blijft je interieur interessant.

Opruimen maar

Om weer voor een frisse look in je woonkamer te zorgen, is het slim om alles goed uit te zoeken en op te ruimen. Haal het liefst alles van z’n plek om kritisch te bekijken: ben je er nog blij mee? Als iets je niet meer bevalt, kun je het misschien maar beter meteen wegdoen of weggeven. Minimaliseren wordt zo’n opruimronde ook wel genoemd – je bewaart alleen nog wat je graag in huis hebt en wat praktisch is om te gebruiken. Het zorgt voor een frisse start. Zeker als je nieuwe meubels en accessoires hebt uitgekozen om de woonkamer mee te stylen, is zo’n opruimronde noodzakelijk.

Grote schoonmaak

Als je dan toch bezig bent met het opruimen van je spullen: houd direct een grote schoonmaak! Zo pak je de hele klus grondig aan. Natuurlijk poets je regelmatig de woonkamer, maar eerlijk is eerlijk: kom je altijd in alle hoekjes waar stof ligt? Misschien niet. Dat is ook helemaal niet nodig – als je maar eens in de zoveel tijd de hele boel aanpakt. Hierna voelt de woonkamer weer als nieuw!

You may also like

Comments are closed here.