raamdecoratie

Met moderne raamdecoratie geef je je woonkamer een andere look


Toen het aan het einde van de zomer duidelijk werd dat de problemen met het coronavirus voorlopig nog niet voorbij waren, besloot je al snel dat je gedurende de komende maanden niet bij de pakken neer zou gaan zitten, maar eens grondig aan de slag zou gaan om je woning te moderniseren. Als de komende maanden wederom getekend zouden worden door zoveel mogelijk thuis blijven, kun je er immers maar beter voor zorgen dat je er goed en comfortabel bij zit.

Het was je vorig jaar namelijk al opgevallen, toen je van de een op andere dag thuis moest blijven en genoodzaakt werd om zoveel mogelijk vanuit huis te werken, dat er toch best een aantal dingen veranderd mochten worden. Aangezien je normaal gesproken weinig thuis was en regelmaat op pad was om elders te eten, een borrel te pakken met een aantal vrienden of tot laat doorwerkte op kantoor, had je voorheen niet echt stil gestaan bij de nodige gebreken en tekortkomingen in huis.

Na meerdere dagen in huis ben je je bewust geworden van de gebreken

De nieuwe realiteit van het thuiswerken en het zoveel mogelijk beperken van sociale contacten, maakten echter dat de tijd die je ineens in huis doorbracht exponentieel toe nam. En naarmate de dagen voorbij gingen, waren er steeds meer aspecten in huis die je begonnen te storen en die je daarom graag anders zou willen zien. De bank in je woonkamer waar je voorheen nauwelijks gebruik van maakte, bleek na een aantal dagen voor de televisie toch een stuk minder comfortabel dan je in eerste instantie verwacht had. Waar het je voorheen maar amper opviel dat sommige plekken maar amper verlicht werden, begon het je na een aantal avonden thuis toch zodanig te storen, dat je besloot om het nodige te veranderen in huis. Ook zag je een niet gebruikte slaapkamer langzaam veranderen in een thuiskantoor, waar ook de nodige aanpassingen aan moesten worden gemaakt.

Sinds het ten einde lopen van de zomer ben je daarom druk aan de slag te gaan om de nodige aanpassingen door te voeren in huis, om er zeker van te zijn dat je de donkere maanden in ieder geval toch een stuk prettiger voelt thuis. Je hebt toch tijd teveel nu, dus je doet er het beste aan om deze op een nuttige manier te besteden en het renoveren van je woning is daarom een perfect excuus om de handen uit de mouwen te steken met verschillende projecten.

Andere verlichting, een moderne zithoek en verf geven je woonkamer de look

Zodoende dat je een paar weken geleden de daad bij het woord hebt gevoegd en de muren van je woonkamer van een frisse lik verf hebt voorzien. Hierdoor is deze een stuk lichter geworden en heb je niet langer het idee in een donkere hut te zitten zodra de zon is ondergegaan. Die toch een stuk minder comfortabele bank is inmiddels vervangen door een fijne zithoek waar je met meerdere mensen in kunt wegzakken om te genieten van een goede film of een intens gesprek vergezeld van een goed glas wijn. Ook het gebrek aan degelijke verlichting heb je inmiddels opgelost door middel van het plaatsen van een aantal led spots aan het plafond, die je door middel van een speciale dimmer van de juiste lichtsterkte kunt voorzien. 

En ondanks het feit dat je een heel eind op weg bent, ontkom je niet aan het gevoel dat het nog steeds niet af is. Na een tijdje peinzen op de bank ben je er ineens achter. Het is tijd om de oubollige gordijnen die inmiddels hun beste tijd gehad hebben, te vervangen door een moderne vorm van raamdecoratie. Er zijn vandaag de dag uiteenlopende mogelijkheden, maar na het nodige bestuderen van verschillende opties, valt je uiteindelijke keuze toch op nieuwe vouwgordijnen.

Met de juiste raamdecoratie maak je de woonkamer helemaal af

Vouwgordijnen op maat maken je gerenoveerde woonkamer namelijk helemaal af. Het is een moderne vorm van raamdecoratie die perfect aansluit op de look die jij aan je woonkamer wilt geven. Aangezien vouwgordijnen speciaal op maat worden gemaakt, zodat ze perfect passen bij jouw ramen, kun je zelf de nodige voorkeuren doorgeven wat betreft kleur en afmetingen. Daarnaast kun je kiezen of je wilt dat je nieuwe vouwgordijnen verduisterend, licht doorlatend of transparant zijn. 

Ook het materiaal waarvan de gordijnen vervaardigd zijn, kan door jou besloten worden. Geef je de voorkeur aan stevig linnen of ga je liever voor een vouwgordijn van katoen of polyester? Alhoewel witte vouwgordijnen over het algemeen de meest populaire versie zijn, kun je kiezen uit maar liefst 80 verschillende kleuren waarin vouwgordijnen kunnen worden geleverd, zodat je er zeker van kunt zijn dat de door jouw gekozen gordijnen perfect aansluiten op de rest van je interieur!

You may also like

Comments are closed here.