Hoe jij in een dag tijd een slaapkamer omtovert tot een kantoor aan huis: 6 tips


Wanneer je thuis voldoende ruimte hebt qua slaapkamers, bijvoorbeeld omdat een van je kinderen uit huis gaat of je gewoon slaapkamers over hebt, dan is het zonde om niks met die ruimte te doen. Veel zelfstandig ondernemers kiezen ervoor om een slaapkamer om te bouwen tot een thuiskantoor. Maar hoe kun je dat snel regelen en organiseren? Met de tips hieronder bouw je een slaapkamer razendsnel om tot een kantoor aan huis.

1. Een comfortabel bureau

Een werkbureau is een van de belangrijkste onderdelen als je een thuiskantoor gaat inrichten. Zorg voor een ruim werkblad, waarop je alle benodigde apparatuur kwijt kunt. Een tablet of laptop, een goede printer met inktcartridges en extra ruimte om te schrijven en het bureau gezellig in te richten, zijn onmisbaar. Naast een laptop en printer met inktcartridges van PrintAbout is het ook fijn als er schrijfruimte overblijft en een plek om een plant, fotolijstje of kop koffie neer te kunnen zetten. Het is aan te raden om het bureau zodanig te lokaliseren, dat er voldoende lichtinval is en je niet telkens een bureaulamp hoeft aan te zetten.

2. Een prettig en lekker zittende bureaustoel

Een goed, praktisch en gezellig ingericht bureau is leuk, maar een comfortabele en lekker zittende bureaustoel is minstens zo belangrijk. Als thuiswerkende zzp’er zit je namelijk urenlang op een stoel. Zorg daarom dat je een luxe bureaustoel aanschaft, voorzien van wieltjes zodat deze verrijdbaar is. Verder is het fijn als de armleuningen goed afgesteld kunnen worden – om RSI te voorkomen – en als het zitvlak voorzien is van een aangenaam soort stof dan wel leer.

3. De verlichting in een thuiskantoor

Een thuiskantoor gebruik je het hele jaar door. Niet alleen in de lente en zomer, maar zeker ook in de donkere herfst- en wintermaanden. Daarom is het belangrijk dat de kantoorverlichting goed op orde is. Regel daarom een heldere basisverlichting aan het plafond. Een wandlamp of bureau lamp bij je bureau is natuurlijk ook onmisbaar.

4. Het oog wil ook wat

Een thuiskantoor is primair bedoeld om te werken, maar dat betekent niet dat de inrichting alleen maar praktisch hoeft te zijn. Het oog wil ook wat, dus zorg voor een visueel fijne inrichting. Denk hierbij aan het kleurgebruik – vrolijke en lichte kleuren zijn goed voor het gemoed -, maar hang ook een leuke fotolijst aan de muur, een schilderij en voeg decoratieve elementen toe aan de interieurinrichting. Dit alles zorgt ervoor dat je je op kantoor écht thuis voelt.

5. Raambekleding is onmisbaar

In een kantoor aan huis is raambekleding onmisbaar. Zo kun je een duo rolgordijn gebruiken om vervelend zonlicht tegen te houden. Of kiezen voor een elektrisch rolluik als je meer privacy wilt. Er zijn op dit gebied tal van mogelijkheden!

6. En vergeet de planten niet

Planten zijn goed voor het gemoed en hebben – zo blijkt uit onderzoeken – een positieve uitwerking op de arbeidsproductiviteit. Ze verminderen stress en bevorderen een gevoel van rust en kalmte, waardoor je je in je thuiskantoor beter kunt focussen op het werk. Extra fijn is daarbij dat planten de lucht zuiveren van CO2.

You may also like

Comments are closed here.