herdenking

Met een asbeeldje creëer je een gedenkteken in huis na het overlijden van iemand


Het  is nooit makkelijk als een dierbaar persoon komt te overlijden. Of het nu gaat om een familielid of een goede vriend, de leegte die het wegvallen van een speciaal iemand veroorzaakt, valt nooit meer op te vullen. Het koesteren van herinneringen aan gedeelde momenten met iemand die je lief was, zorgen er echter voor dat deze persoon nooit vergeten wordt en altijd present blijft in je gedachten.

Natuurlijk bestaat altijd de mogelijkheid om het graf van iemand te bezoeken, als de familie ervoor gekozen heeft de overleden persoon te begraven. Wanneer er echter besloten is om de gestorven persoon te cremeren, is er altijd de mogelijkheid om de urn met de as van de overleden persoon ergens een plekje in huis te geven. 

Vaak kiest de familie voor het uitstrooien van de as op bijzondere locaties

Toch is het plaatsen in de kamer van een urn met de as van een dierbare niet voor iedereen weggelegd. Vaak wordt er voor gekozen om de as (gedeeltelijk) uit te strooien op locaties die speciaal waren voor de overleden persoon. Dit is een symbolisch gebaar wat door veel familieleden gewaardeerd wordt en zorgt voor bijzondere momenten waarop afscheid genomen kan worden van een dierbaar persoon.

Het is tegenwoordig echter ook steeds gebruikelijker om zogenaamde asbeelden kopen en deze ergens in huis weg te zetten om een blijvende gedenkplaats te creëren voor de overledene. Asbeelden zijn vaak kleine, niet teveel in het oog springende kunstwerken, waar je bijvoorbeeld een kleine urn met as in kwijt kunt. Sommige asbeelden zijn voorzien van een speciaal laatje, waar je wat van de as van de overledene in kunt doen.

Met een permanent gedenkteken in huis houd je de herinnering levend

Met een asbeeldje kun je een persoonlijk gedenkteken in huis weg zetten, waar je naast wat as bijvoorbeeld ook wat persoonlijke herinneringen aan kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een foto van de overledene, een geliefd sieraad, een horloge of een bril. Op deze manier creëer je iets persoonlijks in huis, waardoor je iedere dag op een bijzondere wijze herinnerd wordt aan deze persoon.

Bij de keuze voor een asbeeld kun je vaak kiezen uit verschillende modellen en materialen waarvan deze vervaardigd zijn. Er wordt vaak gekozen voor een beeldje dat een dier, een plant of een gevoel uitbeeldt. De meeste asbeeldjes worden vervaardigd van ijzer, glas of brons, die vervolgens op een houten voetstuk worden geplaatst. Vanzelfsprekend kun je hierbij vaak kiezen voor de kleur waarin een asbeeld wordt geleverd.  Denk bijvoorbeeld aan brons, grijs of zwart. Ook zijn er verschillende kleuren leverbaar waarvan het houten voetstuk wordt gemaakt. Heb je een industrieel interieur, een bohemian interieur of juist een andere woonstijl? Kies bij een asbeeld de juiste materialen die goed aansluiten bij jouw interieur.  

Een asbeeldje kan ook cadeau gedaan worden na het overlijden van iemand

Een asbeeld is een subtiel en stijlvol persoonlijk gedenkteken, waarmee je de herinnering aan een dierbaar persoon levend houdt. Natuurlijk kun je er zelf voor kiezen om een asbeeld te kopen, maar het kan ook een persoonlijk cadeau zijn voor iemand na het overlijden van een speciaal persoon. Het sterven van iemand is nooit makkelijk en het terzijde staan van de familie, het voeren van een goed gesprek en het versturen van een rouwkaart zijn enkele manieren om je medeleven te uiten. Het schenken van een asbeeldje kan echter een bijzonder gebaar zijn, wat de nabestaanden helpt het verlies te verwerken en een permanente herinnering te creëren aan een dierbaar persoon.

You may also like

Comments are closed here.