houten loungeset in de tuin

Met deze houten design hoek loungesets in je tuin creëer je het ideale vakantiegevoel in eigen huis


Vakantie in eigen land heeft ook zijn charmes. En waarom zou je je vakantie niet gewoon doorbrengen in je eigen tuin? Je kunt het vakantiegevoel perfect creëren door je tuin mooi aan te kleden waardoor je er uiteindelijk niet meer weg wilt. Kies bijvoorbeeld een comfortabele en in het oog springende eettafel en stoelen voor buiten en een bijpassende loungeset hoekbank. Als je kwaliteit hebt kun je uren doorbrengen met je gezin en familie en de hele zomer genieten van gewoon lekker nietsdoen. Laat je alvast inspireren door onze top 9. Je vindt hier heel wat voorbeelden van een trendy aluminium of een mooie houten hoek loungeset. Verder in dit artikel lees je wat de voordelen zijn van een aluminium tuinset in vergelijking met een stevige houten loungehoek. En we vertellen jou ook hoe je je tuin mooi kunt aankleden.

houten hoek tuinbank
Isla xl hoek loungeset 4-delig teak SUNS

Onze top 9: welke houten design hoek loungeset kies jij?

1. De Memphis, een mooie houten hoek loungeset

Memphis xl hoek loungeset 4-delig zwart aluminium + donker grijze kussens SUNS

De combinatie van het metalen frame en het teak hout geeft aan deze mooie loungeset hoekbank een stoer uiterlijk. In vergelijking met een volledig houten hoek tuinbank heeft deze set een elegante vormgeving. Deze past bij elke stijl van woning.

2. De Duke stevige houten loungehoek

Duke hoek loungeset 5-delig grijs teakhout

Deze mooie houten loungehoek heeft een zeer stoer uitstraling. Het onderstel dat afgewerkt is met een donkergrijze aluminium coating past bijzonder goed bij een industriële of een landelijke stijl. Het grijze teak hout maakt het geheel nog robuuster. Het is een stevige houten loungebank die tegen een stootje kan. Je hebt de keuze tussen een 4-delige of 5-delige uitvoering. Op die manier kun je je tuin precies inrichten zoals jij dat wilt.

3. De Lovina mooie houten loungehoek

Lovina hoek loungeset 4-delig wit aluminium

Dit is een prachtige aluminium loungeset met een moderne look. Het hout geeft aan het geheel een warme uitstraling. Deze tuin loungeset past bij de moderne, minimalistische, de Scandinavische en ook wel bij de retro stijl.

4. De Stockholm mooie houten design loungehoek

Stockholm hoek loungeset 4-delig aluminium antraciet

Deze mooie set oogt stoer en strak. Natuurlijke teak wordt gecombineerd met aluminium en vormt een mooi contrast. Het is een stevige hoek loungeset met een unieke vormgeving.

5. De Isla mooie houten hoek loungeset

mooie houten loungehoek
Isla xl hoek loungeset 4-delig teak SUNS

Dit is een stoere houten hoek tuinbank met een robuuste uitstraling. Deze mooie houten loungehoek heeft instelbare rugleuningen zodat je in elke houding van deze stevige houten loungebank kunt genieten.

6. De Lifestyle Atlantic stevige houten loungebank

stevige houten loungebank
Lifestyle Atlantic hoek loungeset 5-delig

Als je van stoer en ruw houdt, is deze houten design loungehoek echt iets voor jou. De aluminium poten geven deze stevige houten loungebank een extra cachet. Het teak hout van deze houten hoek tuinbank is gray wash afgewerkt. Dit geeft de tuinset een robuuste uitstraling.

7. De Lifestyle Manchester houten hoek tuinbank

Lifestyle Manchester hoek loungeset 6-delig

Deze houten design loungehoek heeft een kubistische vormgeving. Met deze mooie houten hoek loungeset haal je een unieke houten loungeset in de tuin. Het is tegelijk stoer en elegant, robuust en toch verfijnd. Deze set gaat goed bij moderne, industriële en landelijke stijl.

8. De Apple Bee Long Island lounge hoekset

Apple Bee Long Island hoek loungeset 5-delig

Een gelijkaardige stoere uitstraling heeft deze stevige houten loungehoek. De poten zijn iets fijner dan bij het model Lifestyle Atlantic. Beide modellen gaan goed bij de industriële, landelijke en moderne stijl.

9. De Apple Bee XXL Factor mooie houten hoek loungeset

Apple Bee XXL-Factor hoek loungeset 5-delig

Bij deze stevige houten loungehoek komt het hout goed tot zijn recht. Het brengt volop de natuur in je tuin. Deze mooie houten loungehoek heeft een rustgevende uitstraling en is perfect om urenlang in je tuin door te brengen.

Kies jij voor aluminium of hout?

Beide materialen hebben hun eigen uitstraling en voordelen. Aluminium is een licht materiaal en is ideaal als je je tuinset regelmatig wilt verplaatsen. Een houten loungeset in de tuin heeft een natuurlijke uitstraling. De keuze voor een aluminium tuinset of een houten design loungehoek is volledig persoonlijk en afhankelijk van jouw eigen smaak. Zowel hout als aluminium zijn makkelijk in onderhoud. Teak hout kan worden behandeld als je wilt dat het zijn oorspronkelijke goudbruine kleur bewaart. Als je teak hout onbehandeld laat, krijgt het een mooie verweerde grijze uitstraling.

loungeset hoekbank
Memphis xl hoek loungeset 4-delig zwart aluminium + donker grijze kussens SUNS

Welke loungeset plaats je in je tuin?

Als je een donkere tuin hebt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een wit aluminium loungehoek. Krijg je veel licht in je tuin, dan mag je gerust een donker gekleurd of een houten design loungehoek kiezen. Gelukkig mogen de meeste lounge tuinsets in de winter buiten blijven staan. Hout borstel je na de winter even schoon indien nodig. Aluminium maak je gewoon schoon met water en met een licht sopje.

Kleed je tuin mooi aan

Bij het inrichten van je tuin kun je gerust op dezelfde manier werken als bij je binnenhuisinrichting. Zoek bijvoorbeeld passende sierkussens bij je houten loungeset in de tuin. Installeer een mooie parasol voor de hete uurtjes. En waarom zou je geen vloerkleed leggen bij je mooie houten hoek loungeset? Dit creëert onmiddellijk een huiselijk sfeer. Denk aan bijpassende houten of aluminium bloembakken. Kies sfeervolle verlichting en zorg voor een mooi servies en glazen die bij je loungeset hoekbank passen. Verder kun je natuurlijk denken aan een stijlvolle buitenkeuken, een BBQ, een vuurtafel of een gezellig barmeubel voor buiten. Denk daarbij nog aan een zwembadje en speeltuigen voor de kinderen en het plaatje is helemaal af. De bedoeling van een mooie houten hoek tuinbank is dat je je er goed in voelt. Gezelligheid maakt dat je heel wat uren zult doorbrengen in je tuin. Voel jij de vakantiekriebels al? Een houten loungeset in de tuin is alvast het begin van een schitterende vakantie in je tuin!

You may also like

Comments are closed here.